Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:55:01

Cтартує проєкт "Поліцейський - учасник освітнього процесу"

06.04.2021   15:36Агенцiя

Сьогодні начальник Головного управління Національної поліції в Чернігівській області Володимир Нідзельський презентував голові Чернігівської ОДА Анні Коваленко та освітянам регіону проєкт «Поліцейський - учасник освітнього процесу».

З огляду на карантинні обмеження, захід відбувся в режимі онлайн. До відеоселекторної наради були запрошені поліцейські та представники освітніх установ міст Чернігів, Ніжин та Прилуки.

«Поліція провела ґрунтовний аналіз криміногенної ситуації і дійшла невтішних висновків: школярі часто вчиняють правопорушення або самі стають жертвами злочинів. Щоб змінити цю негативну тенденцію, за ініціативи Голови Нацполіції України впроваджується проєкт «Поліцейський — учасник освітнього процесу», — зауважив Володимир Нідзельський.

Мета: налагодження взаємодії між освітянами, учнями, батьками та поліцейськими.

Практичний етап реалізації проєкту почнеться вже у вересні, тобто зі стартом нового навчального року. Він охопить десять шкіл Чернігова, три у Прилуках та дві в Ніжині. З часом кількість навчальних закладів буде лише зростати.

Учасники проєкту: поліція (ювенальна превенція та, за необхідності, інші правоохоронні підрозділи), учні та їх батьки, адміністрація навчального закладу, управління освіти, відділи соціального захисту прав дітей, сім‘ї та молоді.

Унікальність проєкту в тому, що за кожним навчальним закладом буде закріплено ювенального поліцейського. Він працюватиме безпосередньо у школі.  Ці спеціалісти здебільшого мають педагогічну та психологічну освіту і знають, як спілкуватися з учасниками освітнього процесу.

На ювенальних поліцейських покладаються заходи із забезпечення безпеки дітей та впровадження інноваційних методів превентивної роботи в учнівському середовищі. Зокрема, поліцейські будуть протидіяти поширенню булінгу, навчати підростаюче покоління основам кібербезпеки, правилам поводження в суспільстві, розповідатимуть про адміністративну та кримінальну відповідальність тощо.

«Ми всіляко підтримуємо вашу ініціативу, — сказала голова Чернігівської обласної державної адміністрації Анна Коваленко. — Зі свого боку хочу повідомити, що у нас діє проєкт наставництва: ми організовуємо зустрічі наставників та дітей, які потрапили в складні життєві ситуації. Поліцейські стануть гарним прикладом для наставництва. Думаю, що ми можемо синхронізувати свої дії в реалізації цих двох проектів».

Очікувані результати впровадження проєкту «Поліцейський — учасник освітнього проекту»:
- Сформоване безпечне середовище та навички безпечної поведінки дітей;
- Удосконалені перспективні напрями превентивної роботи з дітьми;
- Зменшення випадків булінгу;
- Підвищення ефективності попередження злочинності в дитячому середовищі та суїцидів;
- Удосконалення спільної профілактичної роботи органів поліції та освіти;
- Молодь має розуміти, що поліцейський — це друг, а не представник карального органу, тож в рамках проєкту має зрости авторитет правоохоронців.

Зауважимо, що один з пріоритетів Національної поліції в 2021 році — розвиток інституту ювенальної превенції, а відтак всебічна підтримка підростаючого покоління. З огляду на це, на Чернігівщині також реалізується проєкт «Моя майбутня професія — поліцейський».

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини