Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 22:51:21

В рамках реалізації програми “Велике будівництво” на Чернігівщині оновлюється міжнародна траса М-01 Київ-Чернігів-Нові Яриловичі, - Анна Коваленко

29.03.2021   15:04Агенцiя

29 березня голова Чернігівської облдержадміністрації Анна Коваленко проінспектувала хід капітального ремонту автомобільної дороги державного значення М-01 Київ-Чернігів-Нові Яриловичі.

- В рамках реалізації програми “Велике будівництво” на Чернігівщині оновлюється міжнародна траса М-01 від Києва до кордону з Білорусією, - зазначила очільниця області.

За її словами, дорога відіграє ключову роль і в забезпеченні міжнародних та транзитних  транспортних  зв’язків  між Північною Європою, Молдовою, Румунією, Болгарією та Грецією. Щодня цим шляхом проїжджає понад 13 тисяч автомобілів. За прогнозами експертів, впродовж найближчих 10 років ця кількість подвоїться.

- 28 років без капітального ремонту – ця дорога є своєрідним відображенням ситуації в Чернігівській області та у всій країні. Настав час для капітального ремонту країни, ініційованого Президентом України, - наголосила Анна Коваленко.

Очільниця облдержадміністрації зазначила, що ремонт дороги комплексний. Крім капітального ремонту дорожнього покриття буде облаштована сучасна система освітлення та відокремлені тротуари, оновлені автобусні зупинки, збудовані шість надземних переходів, нові туалети.

– Калитянське, Сираї, Єрків, Гарбузин, Лемеші, Кіпті – ці населені пункти будуть більш сучасними, і це не просто зміна картинки. Це означатиме більше комфорту і більше безпеки для мешканців Чернігівщини. Ця дорога має величезне економічне значення для нашої області. Вона перетинає територію 7 об'єднаних територіальних громад - Козелецької, Кіптівської, Олишівської, Киїнської, Новобілоуської, Ріпкинської, Добрянської. Але загалом впливає на економіку всього регіону, – підкреслила Анна Коваленко.

У 2021 році на території Чернігівської області відремонтують ділянку траси М-01 протяжністю 37,64 км, яка проходить через шість населених пунктів Козелецької та Кіптівської громади.  Загальна протяжність по населеним пунктам  9,355 км.  Зокрема це Калитянське  – 0,672 км, Сираї – 2,149 км, Єрків – 0,941 км, Гарбузин – 1,332 км, Лемеші – 1,148 км, Кіпті – 3,113 км.

- Цей об’єкт буде на моєму постійному контролі. Завершення капітального ремонту дороги М-01 планується до кінця року. Зі свого боку докладу всіх зусиль, щоб фінансування та сам ремонт дороги здійснювались згідно з графіком, - наголосила Анна Коваленко.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини