Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 20:54:19

Депутатська комісія облради: недбале ставлення до архітектурно-історичних пам’яток неприпустиме

27.03.2021   10:25Агенцiя

До такого висновку дійшли сьогодні члени постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, культури та інформаційної сфери, розглянувши на своєму робочому засіданні питання про стан виконання у 2020 році Програми паспортизації об'єктів культурної спадщини містобудування та архітектури, садово-паркового мистецтва Чернігівської області на 2013-2020 роки.

Народних обранців обурили факти недбалого ставлення до охорони об'єктів історичної спадщини з боку окремих територіальних громад Сіверського краю. Саме тому учасники сьогоднішнього депутатського зібрання, в якому взяла участь перший заступник голови обласної ради Ніна Лемеш, за ініціативи очільника постійної комісії, депутата обласної ради Бориса Петренка вирішили направити в усі територіальні громади області лист-звернення з попередженням: в разі недбайливого ставлення до об'єктів історичної спадщини, матеріали про виявленні правопорушення буть направлені на розслідування до правоохоронних органів.

Інформуючи депутатів по суті обговорюваного питання, начальник управління містобудування та архітектури обласної державної адміністрації Олександр Дмитрюк, звернув увагу народних обранців також і на інші проблемні сторони, які потрібно обов'язково вирішити в поточному році, на котрий, на відміну від попереднього року, передбачено фінансування з обласного бюджету. А саме - завершити паспортизацію, передбачених вищезгаданою Програмою об'єктів культурної спадщини містобудування та архітектури, садово-паркового мистецтва Чернігівської області, яка продовжена рішенням другої (позачергової) сесії обласної ради восьмого скликання від 26 січня 2021 року № 10-2/VIII на 2021 рік включно.

Наступним у порядку денному засідання постійної комісії депутати розглянули питання про виконання обласної Програми відзначення державних та професійних свят, ювілейних дат, заохочення за заслуги перед Чернігівською областю, здійснення представницьких та інших заходів на 2018-2022 роки у 2020 році. По ньому народних обранців та першого заступника голови обласної ради Ніну Лемеш поінформував заступник директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації Ігор Слезко.

При розгляді цього питання у депутатів також виникла низка зауважень й, зокрема стосовно вимагання відповідальними за виконання Програми чиновниками звітів від керівників навчально-виховних, соціальних та інших закладів про проведені на місцях заходи та участь у них їхніх представників. Голова постійної комісії Борис Петренко разом депутатом обласної ради Вікторією Пекур назвали цю ситуацію неправомірною вигодою та перекладенням відповідальності на інших осіб, замість того, щоб запрошувати до участі у передбачених Програмою заходах на добровільних засадах.

Також депутати обговорили ініційовані першим заступником голови обласної ради Ніною Лемеш проблемні питання стосовно фінансового забезпечення освітньо-культурних закладів в умовах дефіциту обласного бюджету, розглянули можливості оптимізації окремих об'єктів освітньої та соціально-культурної сфери в умовах реформування, звернули увагу на низку інших актуальних питань сьогодення.

За результатами розгляду вищезазначених тем порядку денного члени постійної комісії затвердили профільні протокольні пропозиції і доручення та направлять по суті порушених питань відповідні листи на адресу структурних підрозділів обласної виконавчої і представницької влади та громад, на території яких знаходяться об'єкти пам'яток історичного значення, а також внесли додаткові питання до Плану роботи постійної комісії з питань освіти, науки, культури та інформаційної сфери на поточний рік.

Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини