Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 21:50:18

Мета зустрічі - координація дій щодо дотримання нерестової заборони на Чернігівщини

27.03.2021   10:20Агенцiя

Днями заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Савченко провів засідання міжвідомчої робочої групи з питань охорони та відтворення водних біоресурсів. Головна тема — весняно-літня нерестова заборона на водоймах Чернігівщини.

Участь у нараді взяли представники Департаменту екології та природних ресурсів ОДА, Державної екологічної інспекції у Чернігівській області, Управління Державного агентства рибного господарства Чернігівщини, ГУ Держпродспоживслужби в області, правоохоронних органів.

— Метою нашої зустрічі є координація дій щодо дотримання нерестової заборони на Чернігівщини. Адже не лише державні структури та правоохоронні органи мають охороняти водні біоресурси. Це справа й органів місцевого самоврядування, і громад, і кожного громадянина окремо, — зауважив Олександр Савченко та нагадав: — Щороку в Україні з 1 квітня до 15 червня відповідно до статті 39 Закону України «Про тваринний світ» запроваджується так званий «сезон тиші». У цей час забороняється проведення робіт, які є джерелом підвищеного шуму. Тож наше завдання — посилити контроль за дотриманням законодавства з питань збереження, відтворення та використання водних біоресурсів у цей важливий для водної фауни період.

Начальник управління Державного агентства рибного господарства у Чернігівській області Микола Каленюк поінформував про терміни нерестової заборони на водоймах області цього року, а також доповів про результати роботи за період весняно-літньої заборони на вилов риби 2020 року. Так, минулого року було викрито 1825 порушень правил рибальства, вилучено 2527 одиниць заборонених знарядь лову, із них — 1317 сіток загальною довжиною майже 5 кілометрів. Протягом року згідно з планом спільних дій проводились спільні рибоохоронні рейди з працівниками поліції, прикордонної служби та екологічної інспекції. А також — профілактичні рейди на продовольчих ринках з метою своєчасного виявлення незаконних точок збуту свіжої риби.

За підсумками наради вирішили об’єднати зусилля та організувати спільні рейдові групи, а також посилити співпрацю між органами державної влади, територіальними громадами та правоохоронними органами щодо забезпечення належного здійснення охорони водних біоресурсів в період нерестової заборони та провести масову роз’яснювальну роботу серед населення.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.