Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 19:03:32

Під приводом реалізації дорогоцінних монет заволодів його грошовими коштами в сумі 304480 гривень

26.03.2021   07:57Агенцiя

Шахрая взято під варту.

Прилуцькою окружною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство) вчиненому у великих розмірах.
    
Досудовим розслідуванням встановлено, що 19.03.2021 близько 13 години громадянин Російської Федерації 1992 р.н., перебуваючи в місті Прилуки по вул. Київській, переслідуючи корисливу мету – заволодіння чужим майном, під приводом реалізації дорогоцінних монет часів царської Росії по заниженій ціні, зловживаючи довірою мешканця м. Прилуки, реалізував останньому несправжні монети та заволодів його грошовими коштами в сумі 200000 грн. та 11000 доларів США, що згідно офіційного курсу Національного банку України становить 304480 гривень, що в більше ніж двісті п’ятдесят разів перевищує неоподаткований мінімумів доходів громадян на момент вчинення злочину і є великим розміром,спричинивши потерпілому матеріальних збитків на загальну суму 504480 гривень.

Завдяки принципової позиції сторони обвинувачення, в сукупності зібрано доказів, правопорушнику повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 190 КК України та ухвалою Прилуцького міськрайонного суду від 23.03.2021 обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою на 60 діб.

Довідково:
Згідно ч.3 ст.190 КК України шахрайство, вчинене у великих розмірах, - карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини