Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 20:39:19

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

17.03.2021   08:58Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровані на території області за період з 8:00 16 березня по 8:00 17 березня 2021 року.

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.


Пожежі в житловому секторі
– 3:

- в  с. Любечанинів Чернігівського району (Остерська ТГ) в господарстві по вул. Дружби, 18 о 07 год. 10 хв. 16 березня сталася пожежа житлового будинку (6х10 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Вогнем знищені покрівля та перекриття на всій площі, пошкоджені стіни. Причина пожежі - порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей.  Врятовано господаря, який отримав опіки верхніх кінцівок та обличчя (від госпіталізації відмовився).

- в  с. Бахмач-1  Ніжинського району (Бахмацька ТГ) в господарстві по 1-ому провулку Ломоносова, 4 о 09 год. 38 хв. 16 березня сталася пожежа житлового будинку (11х14 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем знищена покрівля на всій площі, пошкоджені перекриття та стіни на площі 20 кв.м.
Причина пожежі - коротке замикання електромережі.

- в  м. Чернігові в господарстві по вул. Привокзальній, 15/3 о 20 год. 17 хв. 16 березня сталася пожежа в житловому будинку (5х10 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем пошкоджені стеля та майно. Причина пожежі - пустощі дітей з вогнем.

 
Інші повідомлення:

  Надавалась допомога з рятування громадянина, 1950 року народження, який о 18 год. 27 хв. 16 березня провалився під кригу на р. Десна в межах м. Чернігова
(вул. Шевченко, 160).  Постраждалого врятовано місцевими жителями до прибуття підрозділу У ДСНС України у Чернігівській області. Залучалось відділення 1 ДПРЧ м. Чернігів  (4 чоловіки особового складу, 1 одиниця техніки). Особовим складом 1 ДПРЧ проводилось транспортування потерпілого до карети екстреної медичної допомоги.


Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 10-12 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 12 мкр/год., Ніжин – 10 мкр/год., Прилуки – 11 мкр/год., Остер – 10 мкр/год., Покошичі – 11 мкр/год, Семенівка – 12 мкр/год., Сновськ – 11 мкр/год.


Прогноз погоди:


За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години  16 березня по  20 годину 17 березня очікується хмарна погода з проясненнями,  без істотних опадів. Вітер східний 5-10 м/с. Температура вночі від 3º морозу до 2º тепла, вдень 3-8º тепла.
По м. Чернігову очікується хмарна погода з проясненнями, без істотних опадів. Вітер східний 5-10 м/с. Температура вночі 0-2º морозу, вдень 4-6º тепла.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.