Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 12:57:50

Керівництво облради ознайомилося з діяльністю КЗ "Чернігівська обласна школа вищої спортивної майстерності"

13.03.2021   10:25Агенцiя

Голова обласної ради Олена Дмитренко, перший заступник голови обласної ради Ніна Лемеш та голова постійної комісії обласної ради з питань сім'ї, молоді, спорту та туризму Ольга Бібік ознайомилися з діяльністю комунального закладу «Чернігівська обласна школа вищої спортивної майстерності» Чернігівської обласної ради.

Під час наради із заступником директора Департаменту сім'ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації, начальником управління з питань фізичної культури та спорту Андрієм Шемцем, директором комунального закладу «Чернігівська обласна школа вищої спортивної майстерності» Чернігівської обласної ради Віталієм Бойком обговорювалася тема підготовки спортсменів до всеукраїнських і міжнародних змагань у контексті ефективного функціонування та подальшої роботи вищезазначеного комунального закладу обласної ради.

На даний час у школі 34 тренера здійснюють підготовку 122 спортсменів із 9 олімпійських видів спорту, зокрема стрільби кульової, легкої атлетики, тенісу настільного, художньої гімнастики, боксу, дзюдо, боротьби вільної, важкої атлетики, а також біатлону та лижних гонок.

Про підготовку та участь чернігівських спортсменів в ХХХІІ літніх Олімпійських іграх, які очікувано розпочнуться 23 липня цього року у місті Токіо (Японська Держава) та XXIV зимових Олімпійських іграх, проведення яких заплановано на 2022 рік у столиці Китайської Народної Республіки Пекіні присутнім розповів Віталій Бойко. За його словами, у списку кандидатів для участі в Олімпіаді заслужений майстер спорту України, Олімпійська Чемпіонка 2004 року, дворазова бронзова призерка XX Олімпійських ігор 2012 року, багаторазова чемпіонка та призерка чемпіонатів світу та Європи Олена Костевич. Остаточний склад команд учасників Олімпійських ігор буде визначено після проведення низки змагань, на яких вихованці школи можуть здобути ліцензії на престижні турніри. Серед представників чернігівського спорту, на яких покладаються надії, названо імена Данила Жасана, Дениса Песоцького, Андрія Тимошенка, Юрія Попружного, Артема Прими, Артема Тищенка, Руслана Ткаленка, Ірини Петренко та ціла плеяда спортсменів.

Відповідаючи на запитання керівництва обласної ради стосовно обсягів фінансування та формули розподілу бюджету по видах спорту, директор КЗ «Чернігівська обласна школа вищої спортивної майстерності» ЧОР Віталій Бойко зазначив, що доведені суми виділених коштів лише частково покривають потреби на навчально-тренувальні заняття, тренування за індивідуальними планами, відновлювальні заходи, участь у спортивних змаганнях, розвиток інфраструктури тощо.

З огляду на це, у ході розмови було приділено увагу можливим шляхам пошуку фінансових ресурсів, аби матеріально-технічна база комунального закладу поповнювалася необхідним спортивним інвентарем, а навчально-тренувальні збори спортсменів проходили на належному рівні.

Як один із способів популяризації та розвитку в області індивідуальних та ігрових видів спорту прозвучала ініціатива залучення благодійників та меценатів. Відмічалося, що при належному забезпеченні буде й відповідна підготовка та високий результат вихованців цього потужного спортивного закладу області.

Під час діалогу озвучувалася думка про можливість цільового спрямування депутатських коштів на покращення матеріально-технічної бази комунального закладу та створення додаткових умов для якісної підготовки і успішних виступів спортсменів Чернігівщини на Олімпійських іграх, чемпіонатах світу та Європи, інших міжнародних змаганнях

Учасники наради також обговорили питання нарахування заробітної плати тренерам та працівникам обласної школи, а також інші напрямки фінансово-господарської роботи та діяльності спортивного осередку Чернігівщини зі значним потенціалом. Також мова йшла про важливість матеріального заохочення провідних та перспективних спортсменів області, адже лише ентузіазмом та моральною мотивацією складно простимулювати досягнення високих результатів на головних спортивних аренах України та світу.

Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.