Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 08:32:16

Контроль за якістю харчування дітей – серед пріоритетів Держпродспоживслужби Чернігівщини

11.03.2021   09:40Агенцiя

На Чернігівщині тривають обговорення питань покращення якості харчування школярів за участю фахівців Держпродспоживслужби.

Зокрема, представники Менського управління Держпродспоживслужби взяли участь у нараді з директорами загальноосвітніх шкіл Менської міської ради, де йшлося про покращення якості харчування школярів згідно з вимогами Санітарного регламенту, системи НАССР та гігієнічними вимогами до виробництва  та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти.

Під час зібрання було  роз’яснено вимоги Наказу №2532 від 03.12.2020 «Про затвердження Гігієнічних вимог до виробництва  та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти» Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Також обговорено питання щодо розширення вимог з організації харчування. Зокрема, це стосується доповнення переліку продуктів, які забороняється продавати у шкільних буфетах, визначення основних груп продуктів, що обов’язково мають бути в раціоні дитини, та вимог до цієї харчової продукції.

До прикладу, принаймні раз на тиждень для учнів має готуватися риба, а фрукти і ягоди повинні подаватися без додавання цукру та підсолоджувачів тощо.

Головним завданням залишається аналіз небезпек і здійснення контролю на всіх етапах приготування їжі, починаючи від приймання продуктів на склад і до моменту подачі готової страви. НАССР у закладах освіти – важливий інструмент для контролю безпеки харчування, тож керівники закладів зобов’язані впроваджувати і постійно підтримувати функціонування принципів системи  аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок на шкільних харчоблоках.

Учасники наради обговорили деталі організації харчування у кожному закладі громади і напрацювали шляхи удосконалення цього процесу.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.