Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 00:35:26

Прилуки: робочий тиждень розпочато з апаратної наради

09.03.2021   15:28Агенцiя

9 березня у сесійній залі міської ради відбулася нарада з заступниками міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, начальниками управлінь, відділів міської ради, головами комітетів самоорганізації населення, керівниками комунальних підприємств, закладів культури та закладів соціальної сфери.

У ході наради посадовці обговорили ряд важливих питань життєдіяльності міста.

Зокрема, про роботу комунального підприємства “Прилукижитлобуд” щодо надання житлової послуги з управління багатоквартирним будинком інформувала начальник підприємства Людмила Голік. Зазначила, що комунальним підприємством надається житлова послуга – послуга з управління багатоквартирним будинком, яка включає в себе утримання спільного майна багатоквартирного будинку, зокрема: прибирання прибудинкової території, обслуговування внутрішньобудинкових ситем, поточні ремонти спільного майна, закупівлю електроенергії для місць загального користування та інші.

Основна функція управителя — забезпечити належні умови проживання і задоволення господарсько-побутових потреб, належне утримання та ремонт спільного майна багатоквартирного будинку і прибудинкової території.
Основою запровадження даної послуги є формування її ціни, яка фактично не регулюється на державному рівні.
Її визначають мешканці разом із управителем на етапі укладання договору. Вартість послуги з управління встановлюється з розрахунку на один квадратний метр загальної площі житлового або нежитлового приміщення та включає:
1) витрати на утримання багатоквартирного будинку, прибудинкової території, поточний ремонт спільного майна будинку відповідно до кошторису;
2) винагороду управителю.
Також начальник підприємства повідомила, що на даний час в управлінні підприємства перебуває 129 багатоквартирних житлових будинків, утримання яких здійснюється за договірною ціною, згідно з переліком послуг, який затверджений кошторисом витрат. Не визначились з формою управління співвласники 86-ти багатоквартирних будинків, утримання яких є для підприємства збитковим, адже середньозважений тариф на послугу з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій по місту становить 1,29 грн за 1 кв.м. Для порівняння, середньозважена ціна на послугу з управління 4,54 грн за 1 кв.м. Різниця між вартістю тарифа та договірною ціною становить 252 %, тобто вартість тарифу у 3,5 рази менше ніж договірна ціна з управління.

У ході наради також заслухали керівників закладів охорони здоров'я, які доповіли про стан захворюваності населення міста Прилуки на COVID-19 та початок вакцинальної кампанії проти гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.
Людмила Слободенюк, в.о. головного лікаря комунального некомерційного підприємства “Прилуцький міський центр первинної медико-санітарної допомоги” зазначила, що найближчим часом варто бути готовими до наступної хвилі захворюваності на COVID-19, адже бачимо збільшення випадків інфікування по країні.
Наразі в місті 70 осіб з підтвердженим діагнозом, які перебувають на амбулаторному лікуванні, з них за минулі вихідні додалася 21 особа.
Людмила Слободенюк наголосила на необхідності дотримання елементарних правил особистої гігієни та безпечної відстані.
Також зазначила, що сімейними лікарями центру первинної медико-санітарної допомоги проводиться формування реєстру осіб, які виявили бажання вакцинуватися проти гострої респіраторної хвороби COVID-19. Для того, аби записатися до реєстру потрібно зателефонувати до свого сімейного лікаря, або ж зробити це за допомогою застосунку Дія.

Головний лікар комунального некомерційного підприємства “Прилуцька центральна міська лікарня” Яна Погоріла зазначила, що відсьогодні у міській лікарні розпочинається вакцинація медичних працівників. Інфеційне відділення наразі розширено до 110 ліжкомісць. Станом на ранок 9 березня у стаціонарі знаходиться 29 пацієнтів, з яких 11 мають підтверджений ПЛР діагноз, а 18 — з підозрою. На кисневій підтримці перебуває 18 пацієнтів.

Яна Погоріла зазначила, що наразі заклад чекає виділення коштів для проведення робіт у ПЛР-лабораторії, облаштування приміщення для автономних генераторів та їх придбання, а також проведення ремонтних робіт для облаштування проведення кисневих мереж у двох об'єктах.
Про роботу комунального підприємства "Муніципальний контроль" Прилуцької міської ради проінформував начальник підприємства Антон Завгородній. Про роботу комунального підприємства “Послуга” доповів директор Руслан Ніязов.

Ольга Попенко зауважила, що керівникам підприємств варто тісніше співпрацювати з головами комітетів самоорганізації населення та активізувати свою роботу  в цьому напрямку.

Міський голова Ольга Попенко підвела підсумки наради та дала ряд доручень на робочий тиждень.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини