Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 10:47:04

Поліція інформує про місця концентрації ДТП на автодорогах Чернігівщини

05.03.2021   13:18Агенцiя

Під час спільної наради співробітники Управління превентивної діяльності та Управління патрульної поліції напрацювали план дій з реалізації заходів, що спрямовані на зменшення кількості дорожньо-транспортних пригод на Чернігівщині.

За минулий рік на території Чернігівської області сталося 611 дорожньо-транспортних пригод, в яких 131 людина загинула та 710 чоловік травмувалися.

Серед основних причин ДТП – недотримання безпечної швидкості руху (161 ДТП), керування в нетверезому стані (95) та маневрування (100).

– У Чернігівській області можна виділити три місця концентрації ДТП: на автодорозі М-01 поблизу села Єрків Козелецького району; автодорога М-02 – поворот на м. Борзна; автодорога Н-27 поблизу села Киселівка Чернігівського району, – повідомив заступник начальника відділу організації діяльності груп реагування Управління превентивної діяльності В’ячеслав Счасливий. – Загалом, на Чернігівщині найчастіше дорожньо-транспортні пригоди відбуваються з п’ятницю по неділю, з 17.00 по 21.00.

Під час наради поліцейські ретельно проаналізували стан аварійності на території обслуговування, зокрема по днях тижня на часу доби. На прикладі Корюківської ОТГ поліція виокремила ТОП-7 аварійно-небезпечних місць протягом останніх 5 років.

Правоохоронці напрацювали конкретний план дій, що сприятиме зниженню аварійності на Чернігівщині. Зокрема, план передбачає такі заходи:

- збільшення кількості нарядів поліції, які слідкуватимуть за дотриманням швидкісного режиму на автодорозі М-02. Поліцейські будуть оснащені приладами TruCAM для фіксації швидкості руху транспортних засобів;

- обстеження поліцією стану автодоріг та вулиць області для визначення аварійно-небезпечних ділянок;

- ґрунтовний аналіз аварійної обстановки за останніх 5 років у всіх містах та об’єднаних територіальних громадах Чернігівщини, виявлення місць найбільшої концентрації ДТП в населених пунктах.

– Після обстеження автодоріг та вулиць, проведення аналізу аварійності поліція буде звертатися до відповідних органів місцевого самоврядування, аби було вжито необхідних заходів для підвищення безпеки учасників дорожнього руху. Особливу увагу поліцейські й надалі приділятимуть профілактиці правопорушень, що можуть призвести до ДТП, – підсумував В’ячеслав Счасливий.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини