Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 10:53:39

Відбулася четверта сесія Новгород-Сіверської районної ради

05.03.2021   11:57Агенцiя

4 березня депутати Новгород-Сіверської районної ради зібралися на спільне засідання постійних комісій та чергове пленарне засідання ради.

Засідання постійних комісій вела голова постійної комісії з питань бюджету та управління об’єктами комунальної власності району Тетяна Лисенко. На порядку денному було 24 питання.
 
При розгляді проєкту Програми забезпечення виконання Новгород-Сіверською районною державною адміністрацією делегованих повноважень, депутати, обговоривши заходи Програми, запропонували зміни, зменшивши суму коштів на реалізацію цих заходів із 100 тис грн на 50 тис грн.
Аналогічна ситуація склалася і при обговоренні проєкту Програми відзначення районною державною адміністрацією та районною радою державних, професійних свят, пам'ятних, ювілейних дат, заохочення за заслуги перед Новгород-Сіверським районом, здійснення представницьких та інших заходів. У своїх виступах депутати озвучували різні пропозиції і дійшли спільної згоди – внести зміни до фінансування заходів Програми, зменшивши суму з 92,5 тис грн на 50 тис грн.

Більше години йшло обговорення проєкту Програми, що передбачає погашення кредиторської заборгованості, яка склалася в ліквідованих районах, а саме Коропському та Семенівському. Загалом цей борг склав 1 553 329 грн. Депутати, обговоривши складову боргу, вирішили внести зміни до проєкту програми, а саме виключити кредиторку, що склалася по відділу освіти Коропської районної державної адміністрації у сумі 903 747 грн, оскільки заклади освіти за якими обліковується заборгованість перейшли у власність Понорницької територіальної громади. Відповідно  пункту 62 Розділу V «Прикінцеві і перехідні  положення» Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  всі  залишки коштів (у тому числі боргові зобов’язання), що утворилися на кінець бюджетного періоду на рахунках районних бюджетів ліквідованих районів, перераховуються одночасно до районного бюджету новоутвореного району, бюджету територіальної громади з урахуванням цільового призначення таких коштів, особливостей розподілу нерухомого майна. Крім того є надія на те, що дана заборгованість може бути погашена за рахунок дотації державного бюджету територіальним громадам, розподіл якої буде ще здійснений. До того ж ця дотація може бути виділена лише територіальним громадам, а не районному бюджету чи місцевим органам виконавчої влади.

Також всі ці зміни було враховано при обговоренні проєкту рішення про внесення змін до районного бюджету на 2021 рік. Проєкти рішень з усіх інших питань постійні комісії погодили в запропонованій редакції та внесли на розгляд сесії.

Далі депутати продовжили свою роботу на пленарному засіданні, яке відкрив і вів голова районної ради Роман Падалко. На початку засідання голова Новгород-Сіверської районної територіальної виборчої комісії повідомила про набуття повноважень депутата Новгород-Сіверської районної ради Сич Вікторією Олександрівною.

До порядку денного сесії депутати внесли додатково два питання: про запит депутата Редкача С. О. щодо наявності в Новгород-Сіверській міській територіальній громаді лісових площ, котрі не значаться на балансовому утриманні лісгоспів та Звернення до Чернігівської обласної ради щодо виділення коштів на погашення кредиторської заборгованості.

Всі проєкти рішень, враховуючи ті, зміни до яких внесені на комісіях, прийняті як рішення ради. Рішення ради будуть розміщені на вебсайті районної ради протягом п’яти робочих днів.
 

Останні новини Чернігівщини

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини