Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:02:00

АМКУ став на захист конкуренції на ринку постачання природного газу в Чернігівській області

27.02.2021   13:00Агенцiя

25 лютого Антимонопольним комітетом України надано Чернігівській обласній державній адміністрації обов’язкові для розгляду рекомендації щодо суб’єктів господарювання на ринку постачання природного газу.

ТОВ «Чернігівгаз Збут» звернулось до Комітету із заявою про порушення законодавства про захист економічної конкуренції з боку Чернігівської ОДА.

В ході розгляду заяви, Комітетом було встановлено, що у листопаді 2020 року голова обладміністрації організувала зустріч із керівництвом ТОВ «ГК «Нафтогаз України». На зазначеній зустрічі обговорювалась можливість зменшення сум сплати за газ в платіжках для населення та бізнесу, споживачам було запропоновано укласти договір з ТОВ «ГК «Нафтогаз» та відмовитись від послуг діючого постачальника природного газу з метою економії до 40%.

Варто наголосити, що між Чернігівською обласною державною адміністрацією та ТОВ «ГК «Нафтогаз України» було підписано Меморандум про співробітництво.

Вищезазначена інформація є актуальною та розміщена в мережі Інтернет, на офіційному сайті Чернігівської ОДА та в Youtube.

Внаслідок вчинення вищевказаних дій, ТОВ «ГК «Нафтогаз України» порівняно з іншими постачальниками отримало переваги на ринку постачання природного газу в Чернігівській області.

За таких обставин, Антимонопольним комітетом України рекомендовано Чернігівської ОДА припинити дії, які містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Отже, Чернігівській ОДА необхідно привести інформацію щодо вибору постачальника природного газу, розміщену Чернігівською обласною державною адміністрацією на онлайн платформах мережі Інтернет у відповідність до вимог положень Закону України «Про захист економічної конкуренції», зокрема, шляхом виключення інформації щодо конкурентної переваги ТОВ «ГК «Нафтогаз України» над іншими постачальниками природного газу. Про що, повідомити Комітет в десятиденний строк з дня отримання зазначених рекомендацій.

Наголошуємо, що починаючи з 1 серпня 2020 року, у зв’язку із завершенням дії спеціальних обов’язків, покладених на суб’єктів ринку природного газу щодо постачання природного газу у побутових споживачів природного газу виникла можливість обирати постачальника, у тому числі і за ціновим критерієм. Запровадження повномасштабного ринку природного газу для побутових споживачів передбачає активізацію конкурентної боротьби між постачальниками природного газу, внаслідок чого споживачі матимуть можливість обирати між кількома постачальниками, а окремий постачальник не зможе визначати «правила гри» на ринку.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини