Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 7 травня, 09:19:52

За вчинення домашнього насильства особу притягнуто до кримінальної відповідальності

24.02.2021   13:08Агенцiя

Срібнянським відділом Прилуцької місцевої прокуратури здійснювалось процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вчинення домашнього насильства, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 126-1 Кримінального кодексу України.

В ході судового розгляду було встановлено, що чоловіка неодноразово притягували до адміністративної відповідальності за ст.173-2 КУпАП – вчинення домашнього насильства, проте складені адмінпротоколи не вплинули на засудженого і не змінили його поведінку стосовно дружини.

Зловмисник продовжував систематично вчиняти відносно своєї дружини в присутності малолітніх дітей психологічне насильство, а саме: навмисно, систематично словесно ображав нецензурними висловлюваннями свою дружину, залякував, принижував і погрожував їй фізичною розправо, що призвело до психологічних страждань потерпілої.
    
На підставі пред’явленого прокуратурою обвинувачення чоловіка засуджено за ст. 126-1 Кримінального кодексу України до покарання у виді 200 годин громадських робіт.
    
Загалом санкція ст. 126-1 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді громадських робіт на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, абоарештом на строк до шести місяців, абообмеженнямволі на строк до п’ятироків, абопозбавленнямволі на строк до двохроків.

Останні новини Чернігівщини

Аудитори Чернігівщини попереджали міську владу про можливі проблеми з перевезенням пасажирів

Аудитори Чернігівщини попереджали міську владу про можливі проблеми з перевезенням пасажирів 09:12

В ході аудиту бюджету Чернігівської міської територіальної громади, завершеного в січні 2024 року, досліджувалось питання транспортного обслуговування населення, яке здійснювалося як комунальним, так і приватними підприємствами.

7 травня: цей день в Україні і світі

7 травня: цей день в Україні і світі 09:10

ДЕНЬ 804 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 804 RUSSIAN AGRESSION

Чернігівщина на розвиток професійної освіти отримає від держави близько 22 млн грн 17:20

Цьогоріч чотири заклади професійної (професійно-технічної) освіти Чернігівської області беруть участь у державній програмі з оновлення майстерень – створення на базі профтехів навчально-практичних центрів (далі – НПЦ).

До чернігівського банку, де стався вибух, зробили підкоп із підвалу сусіднього будинку 17:17

"Цей підкоп зробили три тижні тому, десь так. І пісок в дитячому садочку під паркан поклали. Викликали поліцію, вони прийшли, подивилися, сказали, все добре і поїхали. І ось, будь ласка, нормально закінчилося. Коли вони виносили той пісок, невідомо", — каже Ніна.

Поліція розслідує обставини вибуху в приміщенні банку в Чернігові 11:21

Сьогодні близько 4-ї ранку до поліції надійшло повідомлення про вибух у приміщенні банку в центрі Чернігова. Внаслідок вибуху сталася пожежа, будівля пошкоджена. Постраждалих людей немає.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини