Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 11:26:18

Депутати облради погодили перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2021 рік

24.02.2021   10:03Агенцiя

23 лютого заступник голови обласної ради Дмитро Блауш провів засідання робочої групи з планування природоохоронних заходів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області.

В першому засіданні, на яке зібралися члени робочої групи 4 лютого, було оголошено перерву через ненадання Департаментом екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації інформації щодо наявних запитів на фінансування природоохоронних заходів з ОФОНПС на 2021 рік.

Сьогоднішня робоча група зібралась у складі депутатів обласної ради – Ярослава Куца, Івана Дементова, Наталії Осіковської, Віктора Труша; заступника голови обласної держадміністрації Жанни Шерстюк разом із керівником апарату ОДА Станіславом Роботою, директора Департаменту екології та природних ресурсів ОДА Катерини Сахневич, в.о. начальника Державної екологічної інспекції у Чернігівській області Валентини Дзюби, в.о. начальника Деснянського басейнового управління водних ресурсів Олександра Рибалки, заступника начальника відділу організації будівництва та технічного нагляду Управління капітального будівництва ОДА Романа Шурика.

Катерина Сахневич представила присутнім запропонований Департаментом екології та природних ресурсів облдержадміністрації перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2021 рік.

Як зазначалося, із загального обсягу запитів про виділення коштів з ОФОНПС для здійснення природоохоронних заходів у 2021 році, загальна вартість яких становила більше 230 млн грн, відібрано десять проєктів на суму 11,5 млн грн.

Було прийнято рішення у поточному році завершити 1-у чергу, на що необхідно 2 млн грн, для реконструкції блоку ємностей очисних споруд в м.Ічня.

Серед іншого до видатків 2021 року включили тампонаж недіючих артезіанських свердловин в Сосницькому та Менському районах та реконструкцію каналізаційних мереж у Сновську.

В сумі 300 тис. грн переліком передбачено фінансування на розроблення проєкту землеустрою щодо організації і встановлення меж території природно-заповідного фонду ландшафтного заказника загальнодержавного значення «Мурав'ївський» Новгород-Сіверського району та стільки ж на паспортизацію водних об'єктів області.

На проведення щорічного обласного екологічного конкурсу «Одна планета – одне майбутнє» та екофестивалю вирішено виділити 120 тис. грн.

Члени робочої групи погодили також включення до переліку видатків будівництво інженерних споруд та поліпшення технічного стану річки Удай в межах міста Прилуки, яке потребує 3,1 млн грн.

А для виділення коштів на завершення реконструкції очисних споруд в смт Куликівка на суму 2,2 млн грн та в смт Короп на суму 250 тис. грн було запропоновано перенести бюджетні кошти в сумі 2,7 млн грн з напрямку «Забезпечення екологічно безпечного збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізації, видалення, знешкодження і захоронення непридатних до використання хімічних засобів захисту рослин».

Також, за пропозицією голови робочої групи Дмитра Блауша, було вирішено спрямувати близько 900 тис. грн на будівництво централізованої каналізації по вулиці Фікселя та по вулиці Київська в м.Чернігові.

У ході обговорення члени робочої групи вирішили підтримати пропозиції обласної державної адміністрації з урахуванням запропонованих змін до переліку видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2021 рік та рекомендувати внести відповідний проєкт рішення на чергове пленарне засідання обласної ради.

Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини