Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 23:35:34

Гуртожиток залишається у комунальній власності

23.02.2021   07:55Агенцiя

Господарський суд Чернігівської області погодився із доводами прокурора і ухвалив законне, обгрунтоване рішення про відмову в задоволенні скарги приватного підприємства щодо виконавчого рішення про передачу гуртожитку по проспекту Миру 205 в місті Чернігові.

Рішенням Господарського суду Чернігівської області ще в березні 2018 задоволено позов обласної прокуратури в інтересах держави в особі Чернігівської міської ради та регіонального відділення ФДМУ по Чернігівській області до суб’єкта господарювання про зобов’язання передати у комунальну власність територіальної громади міста Чернігова ½ частини гуртожитку державного житлового фонду з мережами електро-, тепло-, газо-, водопостачання та водовідведення, який був збудований за радянських часів за рахунок державних капітальних вкладень.

Перебування указаного гуртожитку у володінні та користуванні суб’єкта господарювання приватної форми власності суперечило інтересам територіальної громади м. Чернігова, а також вимогам законодавства України», негативно впливало на реалізацію житлових прав його мешканців, зокрема права на приватизацію житлових приміщень.

Не бажаючи позбавлятися приміщення гуртожитку, підприємство упродовж 2018-2021 років використало всі можливі процесуальні засоби, зокрема щодо апеляційного, касаційного оскарження рішення суду, звернення із заявою про перегляд справи за нововиявленими обставинами, які закінчилися не на його користь.   

Рішення Господарського суду Чернігівської області виконано Центральним відділом ДВС у м. Чернігові Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, 01.07.2020 виконавче провадження закінчено.

Однак дії державного виконавця та його постанова про закінчення виконавчого провадження були підприємством оскаржені до Господарського суду Чернігівської області.

За результатами розгляду справи суд погодився із доводами прокурора, представників міської ради та органу ДВС, ухваливши законне та обгрунтоване рішення про відмову в задоволенні скарги.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.