Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 00:44:09

У Чернігові перенаправлять транзитні вантажівки з Кільцевої на ближчі до виїзду з міста Олександрівську та Малиновського

20.02.2021   10:34Агенцiя

Ці вулиці відремонтують, зроблять там транспортні розв'язки, а на Кільцевій - також і вуличне освітлення.

У Чернігові цього року готуються приступити до практичного розв’язання комплексу проблем, пов’язаних з проїздом великовантажного автотранспорту по Кільцевій/Шевченка до північно-західного визду з міста (в бік Новгорода-Сіверського). Завдання – розвантажити від транзитного вантажного транспорту магістральні вулиці (зокрема, значну ділянку вулиці Шевченка) та густозаселені житлові квартали. Про те, щоби пустити вантажний транспорт по більш наближених до виїзду з міста вулицях Олександрівській та Малиновського, говориться вже тривалий час, і в тому числі - публічно.  

18 лютого на засіданні виконавчого комітету міської ради прийняті два рішення, які стосуються наступних кроків в облаштуванні такого шляху.

Зокрема, у прийнятих змінах до рішення щодо переліків об’єктів житлово-комунального господарства, інших об’єктів інфраструктури,  природоохоронних заходів та інвестиційних проектів на 2021 рік, що фінансуються за рахунок коштів бюджету Чернігівської міської територіальної громади, зазначені кошти в сумі 12 млн грн. з цільовим призначенням «Поточний середній ремонт ділянок доріг вулиць Кільцева, 1-го Травня, Олександрівська, Малиновського в м. Чернігів».

Як пояснив на засіданні керівник міського управління ЖКГ Ярослав Куц, ці кошти закладаються для того, щоби вже зараз була технічна можливість починати всі проектні та процедурні моменти, пов’язані з ремонтом цих вулиць.

На повне виконання таких значних робіт потрібна набагато більша сума, яку місто шукатиме та залучатиме. Відповідні наміри міської влади озвучив на виконкомі чернігівський міський голова Владислав Атрошенко:

- На сьогоднішній день  можу констатувати, що в нас налагоджуються стосунки з обласною державною адміністрацією. Ми один одного чуємо, розуміємо. Є, можливо, різні точки зору на деякі питання бюджету – але я думаю, що ми «дошліфуємо» всі ці речі. Приємно, що сьогодні область бачить  проблему міста в необхідності розвантаження магістральних шляхів від грузового транспорту. І як раз це ініціатива губернатора – допомогти з обласного дорожного фонду на будівництво дороги. Мається на увазі Кільцева від Миру до Олександрівки з поворотом наліво і з виїздом машин через фабрику «Сіверянка» і по Малиновського на Шевченка в напрямку Новгорода-Сіверського. Це важливе питання. І воно потребує серйозних асигнувань. Губернатор долучається до цього питання і ми разом робимо цю велику справу для міста.

Як нам уточнив керівник управління ЖКГ пізніше, у двох місцях облаштування нового шляху для проїзду вантажного автотранспорту через вулиці 1 Травня, Олександрівську та Малиновського включатиме влаштування кругового руху автотранспорту на перехрестях. Це перехрестя 1 Травня/Кільцева і Малиновського/Шевченка. Роботи плануються вже на 2021 рік.

На цьому ж засіданні виконкому погоджені зміни до комплексної програми розвитку ЖКГ міста, які стосуються, зокрема, влаштування освітлення вулиці Кільцевої. 9,3 млн грн. в рамках цієї програми пропонується передбачити на будівництво мережі зовнішнього освітлення цієї вулиці.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини