Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 08:22:42

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

19.02.2021   08:41Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровані на території області за період з 8:00 18 лютого по 8:00 19 лютого 2021 року.

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.


Стан доріг:

За інформацією Служби автомобільних доріг у Чернігівській області для забезпечення експлуатаційного утримання автомобільних доріг державного значення працювали 29 одиниць спецтехніки та 38 працівників, проїзд транспортних засобів на автодорогах державного значення в межах області забезпечено.


Пожежі – 6:

пожежі в житловому секторі – 4:

- в с. Старий Білоус  Чернігівського району (Новобілоуська ТГ) в господарстві по вул. Білоуській о 17 год. 17 хв. 18 лютого сталася пожежа житлового будинку (10х10 м, стіни цегляні, покрівля металочерепиця). Вогнем пошкоджений димар. Ймовірна причина пожежі - порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей.

- в с. Володькова Дівиця Ніжинського району (Носівська ТГ) в господарстві по вул. Вербова о 18 год. 02 хв. 18 лютого сталася пожежа господарчої будівлі (5х10 м, стіни дерев'яні, покрівля металева). Вогнем знищені покрівля та перекриття, пошкоджені стіни на площі 15 кв.м та майно. Причина пожежі та збиток встановлюється.  

- в м. Носівка Ніжинського району (Носівська ТГ) по вул. Заводській   20 год. 25 хв. 18 лютого сталася пожежа в квартирі одноповерхового багатоквартирного житлового будинку (15х100 м, стіни цегляні, покрівля шиферна).  Вогнем знищені стіни та перекриття на площі 25 кв.м, пошкоджені покрівля та перекриття на площі 20 кв.м, майно. Ймовірна причина пожежі - недолік конструкції, порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів.

- в с. Клевин  Новгород-Сіверського району (Новгород-Сіверська ТГ) в господарстві по вул. Лесі Українки  о 04 год. 35 хв. 19 лютого сталася пожежа житлового будинку (5х12 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Вогнем пошкоджено перекриття на площі 4 кв.м. Причина пожежі - недолік конструкції, порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів.    

пожежі на транспорті – 2:

- на 50-ому км автодороги Кіпті-Глухів-Бачівськ в с. Вертіївка  Ніжинського району (Вертіївська ТГ) об 11 год. 19 хв. 18 лютого сталася пожежа автомобіля "Citroen C4 Picasso". Вогнем пошкоджено навісне обладнання відсіку двигуна. Причина пожежі - несправність електричної системи.

- в с. Макіївка Прилуцького району (Варвинська ТГ) о 20 год. 05 хв. 18 лютого сталася пожежа автомобіля "Volkswagen Golf ". Вогнем знищений автомобіль. Ймовірна причина пожежі - коротке замикання електромережі.


Інші повідомлення:

Протягом доби підрозділи управління ДСНС в області 6 разів залучалися для проведення робіт із буксирування транспортних засобів. Вивільнені 7 транспортних засобів та надана допомога 24 особам.


Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах  9-12 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 12 мкр/год., Ніжин – 11 мкр/год., Прилуки – 12 мкр/год., Остер – 11 мкр/год., Покошичі – 11 мкр/год, Семенівка – 10 мкр/год., Сновськ – 9 мкр/год.


Прогноз погоди:


За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 18 лютого по  20 годину 19 лютого очікується мінлива хмарність, без істотних опадів, на дорогах місцями ожеледиця. Вітер змінних напрямків 3-8 м/с. Температура вночі 20-25º, вдень 6-11º морозу.
По м. Чернігову мінлива хмарність, без істотних опадів, на дорогах  ожеледиця. Вітер змінних напрямків 3-8 м/с. Температура вночі 21-23º, вдень 6-8º морозу.

Останні новини Чернігівщини

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

 Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району

Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району 16:39

Сьогодні близько 6:40 ранку до поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок вибуху двоє чоловіків зазнали поранень і були госпіталізовані.

На Чернігівщині поліцейські викрили учасника схеми, який за хабарі сприяв у визнанні ухилянтів непридатними до військової служби 16:37

Слідчі Головного управління Нацполіції в Чернігівській області повідомили фігуранту про підозру, а суд взяв його під варту.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини