Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 17:38:10

Олена Дмитренко: безпека та належний рівень надання соціальних послуг жителям Чернігівщини – один із пріоритетів діяльності облради

17.02.2021   10:21Агенцiя

Голова обласної ради Олена Дмитренко разом із своїм заступником Дмитром Блаушем, головою постійної комісії з питань економічного розвитку, інвестиційної діяльності та здійснення державної регуляторної політики Дмитром Івановим, заступником начальника управління комунального майна обласної ради Сергієм Свиридовим та директором Департаменту соціального захисту населення Олегом Русіним із робочою поїздкою відвідали Чернігівський геріатричний пансіонат.

Нещодавно розпорядженням голови обласної ради створено робочу групу з вивчення діяльності окремих установ та закладів Чернігівської області, що надають соціальні послуги.

До її складу увійшли депутати обласної ради, фахівці сфери охорони здоров’я та соціального захисту. Головною метою діяльності робочої групи, яку очолює заступник голови обласної ради Дмитро Блауш, є вивчення діяльності установ та закладів різних форм власності, що надають соціальні послуги громадянам похилого віку, особам, які опинилися в складних життєвих обставинах або за станом здоров’я потребують стороннього догляду.

Відтак сьогодні вирішено було ознайомитись із ситуацією, що склалась у Чернігівському геріатричному пансіонаті.

У супроводі директора закладу Віктора Кулаги почесні гості побували на прилеглій до будівлі головного корпусу території, де оглянули проблемну ділянку біля зовнішньої стіни закладу. Справа в тому, що біля пансіонату знаходиться яр, а через надмірне зволоження і відсутність водовідведення відбувається постійне розмивання ґрунту. Через часті зсуви виникла реальна загроза руйнування не лише стін паркану, а й фундаменту будівлі пансіонату загалом.

Частково керівництву закладу вдалося стабілізувати ситуацію та укріпити схил, однак необхідне комплексне вирішення цієї проблеми.

Як зазначав очільник пансіонату, певні кроки на шляху покращення матеріально-технічної бази за останні роки колективу все ж таки вдалося зробити. За рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку вдалося здійснити заміну вікон та дверей, реконструкцію покрівлі, провести ремонтні роботи в корпусах для перебування підопічних, на кухні та в пральні.

Побували відвідувачі і у відремонтованому корпусі закладу, де планують обладнати також платні палати для того, аби пансіонат міг отримувати додаткові кошти для забезпечення своєї діяльності, а також оглянули їдальню та актову залу.

За словами Віктора Кулаги, першочерговою потребою для закладу є забезпечення стабільного фінансування, оперативне вирішення проблеми водопостачання та водовідведення, а також проведення ремонтних робіт в низці приміщень закладу.

Олена Дмитренко наголосила на тому, що питання безпеки та забезпечення належного рівня надання соціальних послуг жителям Чернігівщини – один із пріоритетів діяльності обласної ради восьмого скликання. Вирішення болючих питань, з якими стикаються наразі заклади сфери соціального захисту Придесення, голова обласної ради разом із колегами-депутатами обласної ради та народними депутатами від Чернігівщини готова відстоювати під час зустрічей та консультацій із керівництвом профільного Міністерства соціального захисту України та комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів. У свою чергу Дмитро Блауш наголосив на тому, що для розв’язання проблеми з просіданням фундаменту закладу, проведення робіт по укріпленню ґрунтів та забезпечення водовідведення на території пансіонату необхідно підготувати відповідну документацію та зробити розрахунки. Підтримку у вирішенні нагальних питань колективу закладу готове надати управління комунального майна обласної ради.

Дмитро Іванов запропонував керівництву Чернігівського геріатричного пансіонату також розглянути можливість участі у міжнародних грантових програмах, спрямованих на підтримку закладів соціальної сфери, для залучення додаткового фінансування.

За підсумками робочої поїздки було вирішено тримати на контролі питання діяльності стаціонарних соціально-медичних установ області та у межах повноважень обласної ради сприяти створенню належних умов для перебування підопічних та надання їм якісного догляду.

Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини