Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 05:05:20

На початок 2021 року епізоотична ситуація на Чернігівщині залишалась стабільною і контрольованою

12.02.2021   09:32Агенцiя

У Держпродспоживслужбі Чернігівщини запевняють: на сьогодні область повністю «вільна» від інфекційних захворювань тварин і птиці, що свідчить про значний обсяг профілактичних заходів, здійснених фахівцями протягом минулого року.

Зокрема, торік Держпродспоживслужба ініціювала проведення двох засідань ДНПК при Чернігівській обласній державній адміністрації, де обговорювались питання профілактики і запобігання потраплянню на територію регіону та розповсюдженню гострих інфекційних хвороб тварин. Відповідні засідання пройшли також у районах та містах Чернігівщини.

Протягом минулого року спеціалісти державної ветеринарної медицини області зробили 15 з половиною мільйонів щеплень, провели майже 360 тисяч лікувально-профілактичних обробок тварин і здійснили більше мільйона діагностичних досліджень.

У 2020 році на Чернігівщині зареєстровано 2 неблагополучні пункти по африканській чумі свиней (у дикій фауні) і стільки ж – по сказу (менше на 10 випадків у порівнянні з 2019 роком).

Спеціалісти державних лікарень ветмедицини області активно працювали у напрямку попередження сказу, здійснюючи профілактичні щеплення  у населених пунктах. Антирабічною вакциною торік щеплено 22938 голів ВРХ, 141099 собак і 127494 коти. Також вимушено були щеплені 174 голови дрібної рогатої худоби і 115 коней. Крім того, під час кампанії з пероральної імунізації за допомогою авіатранспорту оброблено понад 27 тисяч квадратних кілометрів лісових угідь, для чого було використано 683100 доз вакцини «Орісвак».

Стабільно-благополучною і контрольованою залишалась торік ситуація по грипу птиці: в області не зареєстровано жодного випадку підозри або загибелі птахів від цієї та інших інфекційних хвороб.

Для профілактики хвороби Ньюкасла у господарствах різних форм власності проведено щеплення більше 5 мільйонів голів птиці, у господарствах населення – майже 2 з половиною мільйони голів.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.