Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 02:22:37

Олександр Кодола підбив підсумки попереднього тижня та окреслив нові завдання

08.02.2021   14:51Агенцiя

8 лютого відбулася щотижнева оперативна нарада під головуванням Ніжинського міського голови Олександра Кодола.

Очільник міста акцентував увагу на проведеній роботі минулого тижня та окреслив плани на поточний тиждень.

На сесії Ніжинської міської ради було прийнято ряд важливих рішень  для ніжинської громади.

Одним з головних питань було теплозабезпечення міста, оскільки 17 років в місті вже в цьому плані не було змін, а теплопостачанням займається ТОВ «НіжинТеплоМережі». Наразі підприємство накопичило борги близько 75 млн.грн., часто надає неякісні послуги теплопостачання, є проблеми з початком опалювального сезону, а також має найбільшу вартість за надання послуг в Україні. Останні два місяці міська влада працювала над тим, щоб знайти альтернативу організації опалювального сезону. На минулому тижні були надані всі напрацювання від ТОВ «Кліар Енерджі», яка займається зеленою енергетикою та будівництвом теплоелектростанцій. Пропозиція даної компанії дасть можливість зменшити тариф на тепло, а саме головне покращить надання якості послуг. На сесії було прийнято рішення про продовження договору з ТОВ «НіжинТеплоМережі», але з важливими змінами щодо розірвання договору в односторонньому порядку, попередивши про це за два місяці ТОВ «НіжинТеплоМережі». «Продовжуємо цю роботу, до кінця вивчимо всі за і проти. Саме головне, щоб борги залишилися на тому підприємстві, яке його накопичило. В цьому й перевага компанії на альтернативних видах енергії, що згідно законодавства борги не переходять. Це серйозний ризик для міської влади, і для мене особисто, тому що мені важливо, щоб опалювальний сезон було завершено, а наступний розпочався. Це головна умова», - наголосив міський голова Олександр Кодола.

На черговій 6 сесії міської ради, місто Ніжин стало першим містом, яке затвердило Програму  розвитку та функціонування української мови «Сильна мова – успішна держава». «Ми показали всій державі гарний приклад, що ми українці і повинні розмовляти українською мовою і захищати її», - зазначив Олександр Михайлович.

На сесії прийняли рішення про прийняття в комунальну власність приміщення колишнього тубдиспансеру. Дана будівля  планується використовуватися для потреб медичної галузі міста.

Затвердили 19 проєктів переможців Громадського бюджету 2021 року, які будуть реалізовані протягом року. Очільник міста відмітив, що даний напрям роботи дає змогу активним громадянам, громадським організаціям запропонувати своє бачення розвитку міста, окремих мікрорайонів, окремих галузей.

На цьому тижні запланований візит посла Швеції. Метою зустрічі є розвиток економіки ніжинської громади та нових інвестицій. Буде розпочате будівництво другої черги елеватора Баришівської зернової компанії. Цей проект реалізовується за кошти Європейського банку реконструкції та розвитку. Розмір кредитних коштів близько 30 млн. доларів та додатково буде створено 20  нових робочих місць.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.