Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 10:25:55

Питання організації та проведення конкурсів з перевезення пасажирів обговорили в ОДА

05.02.2021   13:40Агенцiя

4 лютого, під головуванням керівника апарату Чернігівської обласної державної адміністрації Станіслава Роботи, відбулась онлайн-нарада з питання організації та проведення конкурсів з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування та формування нової мережі приміських, міжміських автобусних маршрутів загального користування, що не виходять за межі території області в умовах нового адміністративно-територіального устрою.

В нараді взяли участь представники Департаменту енергоефективності, транспорту, зв’язку та житлово-комунального господарства облдержадміністрації, Департаменту соціального захисту населення Чернігівської обласної державної адміністрації, Департаменту фінансів Чернігівської обласної державної адміністрації. На онлайн зв’язку перебували представники п’яти новостворених районів та сільських, селищних, міських територіальних громад області.

Під час наради обговорено ряд питань:

- організація та проведення конкурсів з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування відповідно до повноважень обласної державної адміністрації, районних державних адміністрацій, територіальних громад області;

- формування нової мережі приміських, міжміських автобусних маршрутів загального користування, що не виходять за межі території області (внутрішньообласні маршрути);

- забезпечення перевезення пільгової категорії громадян на приміських, міжміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території області.

- Незважаючи на вже виконану роботу по напрацюванню пропозицій щодо формування нової маршрутної мережі, ще багато питань потребують невідкладного вирішення у найкоротший термін. Це і створення конкурсного комітету з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, проведення конкурсів на підпорядкованій території, фінансування конкурсів шляхом встановлення визначеного розміру плати за конкурс або за рахунок організатора, укладання договорів з перевізниками про організацію перевезень пасажирів та формування нової мережі приміських, міжміських автобусних маршрутів.

Крім того, постає необхідність передбачити у структурі райдержадміністрацій та громад відповідну кількість посад спеціалістів з організації пасажирських автоперевезень на підпорядкованій території та забезпечити їх заповнення, виходячи з реальної потреби у проведенні відповідної роботи, - зазначив Станіслав Робота.

У ході підведення підсумків наради, виконавчим комітетам сільських, селищних рад, районним державним адміністраціям було надано протокольні доручення та заплановано проведення наступної наради в кінці лютого поточного року.

За інформацією Департаменту ЕТЗ та ЖКГ Чернігівської ОДА

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини