Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 07:02:20

При зростанні багатьох складових, які регулюються державою, Чернігів ще не підвищував своїх комунальних тарифів

03.02.2021   09:55Агенцiя

Ситуація з тарифами, зокрема, у теплогенеруючій галузі - складна, наголосив чернігівський міський голова Владислав Атрошенко під час обговорення на щотижневій розширеній нараді в міській раді 2 лютого.

- Досі немає ціни за спожитий газ у січні. З такою ситуацією ми стикаємося вперше. На цих компаніях формуються величезні збитки. Зокрема, у Чернігові ці підприємства знаходяться в оренді у господарюючих суб’єктів. А в інших містах це переважно комунальні підприємства - тож це йдуть прямі збитки для місцевих бюджетів, - зазначив він.

Зважаючи на складність ситуації, міський голова висловив прохання постійно максимально відкрито проводити роз’яснювальну роботу щодо позиції міста. Комунальні тарифи - тобто те, що встановлює і регулює місто - у Чернігові останнім часом не змінювалися. Але складові, які регулюються державою, постійно зростають.

- Захищати інтереси людей – правильно. Ми стоїмо і будемо стояти на захисті їх інтересів. На сесії ми зробили відповідні звернення. У нас ні один із комунальних тарифів не піднявся. Не зважаючи на зростання мінімальної заробітної плати з 1 січня, не зважаючи на зростання ціни на електроенергію, ціни за розподіл і т.д. – безпосередньо комунальні тарифи не змінилися. Але всі ціни і платіжки, які люди отримують за газ та електроенергію і відповідно за їхній розподіл, називати комунальними тарифами - не коректно, тому що їх формують не комунальні підприємства, а ті, які не відносяться до повноважень міської влади. І теж це треба роз’яснювати, - наголосив він.

У таких умовах, як комунальні підприємства працюють зараз, для них ще більш важливою стає своєчасність оплати користувачами за надані послуги.

- Сьогодні фактично при зростанні мінімалки, при зростанні цін на електроенергію, якою користуються і наші комунальні підприємства, звісно, у нас «вимиваються» обігові кошти. Тому людям треба хоча би вчасно сплачувати. Колись таки прийдемо до необхідності, що при зростанні складових собівартості ми місяць-два почекаємо, подивимось якою НАК «Нафтогаз» чи Кабінет міністрів оголосить ціну на газ, і якщо один-два квартали ми витримаємо - не будемо піднімати тарифи. Але за інших обставин – ми змушені будемо приймати відповідні рішення, - підкреслив Владислав Атрошенко.

Також міський голова доручив юридично вивчити, запросивши на зустріч власників малих теплогенеруючих підприємств Чернігова, питання того, чому розраховані та запропоновані ними тарифи ще вище, ніж в АТ «Облтеплокомуненерго».

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини