Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 01:19:14

Розбудова обласного центру комплексної реабілітації та обслуговування учасників бойових дій серед пріоритетів облради

03.02.2021   09:48Агенцiя

Голова обласної ради Олена Дмитренко разом зі своїм заступником Дмитром Блаушем відвідали комунальну установу «Чернігівський обласний Центр комплексної реабілітації та обслуговування учасників бойових дій, членів їх родин та сімей загиблих» Чернігівської обласної ради.

Олена Дмитренко та Дмитро Блауш спільно з головою Координаційної ради ветеранів АТО/ООС при облдержадміністрації Володимиром Мироненком зустрілися з колективом Центру, оглянули приміщення адміністративного корпусу комунальної установи, побували в палатах надання ортопедичної та фізіотерапевтичної допомоги.

Директорка Центру комплексної реабілітації Юлія Дмитренко наочно ознайомила очільників обласного представницького органу Чернігівщини з діяльністю установи, що функціонує на базі колишньої залізничної лікарні та здійснює обслуговування воїнів, які повернулися із зони АТО/ООС.

Юлія Дмитренко розповіла про порядок надання комплексу реабілітаційних оздоровчих послуг учасникам бойових дій та членам їх сімей та заодно повідомила, що штатна чисельність працівників Центру на даний час складає 30 осіб, які торік надали необхідну допомогу 1400 відвідувачам. На сьогоднішній день у Центрі працюють кабінети, де проводиться комплексна психологічна діагностика, реабілітація із застосуванням масажу та інших засобів відновлення. Крім того, фахівцями установи надаються первинні юридичні консультації.

Юлія Дмитренко представила керівникам обласної ради проєкт розбудови та розвитку обласного центру комплексної реабілітації та обслуговування учасників бойових дій та оновлене положення про комунальну установу, у якому серед іншого розширено перелік осіб, що матимуть можливість відновлювати фізичне та психологічне здоров'я.

Серед першочергових планів – це облаштування спортзалу та зубопротезного кабінету, а у перспективі запуск в дію котельні та відновлення опалення в решті приміщень. В числі ініціатив – надання додаткових реабілітаційних послуг, надходження від яких можна буде спрямувати на подальший розвиток, та перетворення Центру на ветеран хаб і майданчик для проведення культурно-мистецьких заходів. Тим більше, що територія, на якій розташований Центр, дозволяє створити потужний реабілітаційний комплекс для збереження та відновлення психічного, фізичного здоров'я учасників АТО/ООС, їх сімей не лише Чернігівщини, а й інших регіонів нашої держави. Реалізацію задуманого гальмує брак коштів, тому сьогодні на порядку денному стоїть завдання із залучення фінансових ресурсів для виготовлення проектно-кошторисної документації.

Крім облаштованих приміщень голова обласної ради разом зі своїм заступником оглянули будівлі та господарські споруди, які можна було б раціонально використовувати, але наразі вони потребують проведення експертизи та, по мірі відповідності, капітального ремонту.

Поспілкувавшись із працівниками обласного Центру, оглянувши матеріально-технічну базу та оцінивши реальний стан справ, керівники обласної ради відзначили самовіддану роботу медперсоналу та працівників комунальної установи, які, попри низку проблемних питань, прагнуть реалізувати соціально важливі ініціативи, що значно покращать рівень надання допомоги учасникам бойових дій та членам їх сімей.

Олена Дмитренко запевнила, що питання охорони здоров'я, соціального захисту учасників АТО/ООС серед пріоритетів обласної ради, а задуми, які представлені у проєкті розбудови обласного центру комплексної реабілітації та обслуговування учасників бойових дій, треба неодмінно втілити в життя.

Незмінною залишається позиція щодо збереження цілісного майнового комплексу і облаштування потужного осередку реабілітації учасників бойових дій та членів їх родин Дмитра Блауша, який у минулому скликанні обласної ради підтримував створення Чернігівського обласного Центру комплексної реабілітації та обслуговування учасників бойових дій, членів їх родин та сімей загиблих і вже не вперше відвідує цю комунальну установу.

Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини