Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 02:56:49

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

02.02.2021   08:49Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території області за період з 8:00 1 лютого по 8:00 2 лютого 2021 року.

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 3 дорожньо-транспортні пригоди та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 4 особи постраждали.


Стан доріг:

На дорогах області працювали 30 одиниць спецтехніки та 36 чол. обслуговуючого персоналу від ДП "Чернігівський облавтодор".
Стан доріг та мостів задовільний, проїзд автомобільного транспорту забезпечений.


Аварійні ситуації на системах життєзабезпечення:

В с. Дорогинка Ічнянського району по вул. Набережній, 3 о 09 год. 40 хв.  01 лютого внаслідок короткого замикання без електро- та теплопостачання залишився освітній комплекс "Дорогинський заклад загальної середньої освіти  І-ІІІ ступенів" Ічнянської міської ради. Учнів було відправлено додому. Для дітей дошкільного віку організовано опалення в 1 приміщенні. Силами ПАТ «Чернігівобленерго» о 16 год. 50 хв. 01 лютого електропостачання було відновлено.


Дорожньо-транспортні пригоди – 3:

- на автодорозі Козелець-Остер в с. Скрипчин  Козелецького району  по вул. Попенківській, 2  о 09 год.  39 хв. 01лютого водій  автомобіля  «Toyota Corolla», рухаючись в напрямку м. Остер, не впоралась з керуванням, виїхала на смугу зустрічного руху та здійснила зіткнення з мікроавтобусом «Ford transit», а водій автомобіля «Nissan almera», який рухався за автомобілем «Toyota Corolla», здійснив зіткнення із задньою частиною автомобіля «Toyota Corolla». В результаті ДТП  водій «Toyota Corolla»  отримала тілесні ушкодження та була доставлена до КНП «Козелецька центральна районна лікарня»;

- в м. Мена по вул. Героїв АТО о 16 год. 10 хв. 01 лютого неповнолітній велосипедист, підсковзнувся та впав на дорогу, після чого зачепився за бампер автомобіля, який проїздив повз нього, автомобіль протягнув його по дорозі на невелику відстань. Безпосереднього контакту з автомобілем не було. Після зупинки автомобіля водій вийшов до нього, спитав чи потрібна допомога, на що потерпілий від допомоги відмовився. Претензій до водія автомобіля не пред'являв. Водій автомобіля поїхав в сторону вокзалу. На даний час в лікарню не звертався, скаржиться на біль;

- в м. Чернігові в районі будинку №78 по вул. Любецькій  о 10 год. 57 хв. 01 лютого  водій автомобіля  «Renault dokker», рухаючись по вул. Любецькій та виконуючи лівий поворот, не надав перевагу в русі та здійснив зіткнення з автомобілем «Daewoo lanos». Внаслідок ДТП обидва водії  отримали тілесні ушкодження та були доставлені до  КНП «Чернігівська міська лікарня №2».


Пожежі в житловому секторі – 3:

- в с. Полісся   Сосницького району в господарстві по вул. Щорса о 06 год. 40 хв. 01 лютого  сталася пожежа житлового будинку (6х8 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Вогнем пошкоджено покрівлю та перекриття на всій площі, стіни на площі 10 кв.м та майно. Причина - недолік конструкції, порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів.

- в   с. Будище  Коропського району в господарстві по  вул. Гагаріна о 14 год. 57 хв. 01 лютого сталася пожежа житлового будинку (10х10 м, стіни цегляні, покрівля металева). Вогнем знищено покрівлю та перекриття на площі  15 кв.м, пошкоджено покрівлю та перекриття на площі 50 кв.м. Причина - недолік конструкції, порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів.

- в с. Харитонівка  Срібнянського району в господарстві  по вул. Береговій о 02 год. 07 хв. 02 лютого сталася пожежа господарчої будівлі (6х12 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю, перекриття та майно, пошкоджено стіни на площі 10 кв.м.  Причина - коротке замикання електромережі.


Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 10-12 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 12 мкр/год., Ніжин – 11 мкр/год., Прилуки – 11 мкр/год., Остер – 12 мкр/год., Покошичі – 11 мкр/год, Семенівка – 11 мкр/год., Сновськ – 10 мкр/год.

Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години  01 лютого по 20 годину 02 лютого очікується мінлива хмарність, вночі місцями сніг, вдень без істотних опадів, місцями слабкий туман. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер північно-східний з переходом на південно-східний 5-10  м/с. Температура вночі 9-14º, вдень 3-8º морозу.
По м. Чернігову очікується мінлива хмарність, без істотних опадів, слабкий туман. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер північно-східний з переходом на південно-східний 5-10  м/с. Температура вночі 12-14º, вдень 4-6º морозу.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини