Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 00:07:24

Питання фінансового забезпечення та належного функціонування обласного дитячого санаторію "Пролісок" в полі зору керівництва облради

02.02.2021   08:18Агенцiя

1 лютого відбулася зустріч голови обласної ради Олени Дмитренко, її першого заступника Ніни Лемеш та заступника Дмитра Блауша з членами ініціативної групи комунального некомерційного підприємства «Обласний дитячий санаторій «Пролісок» Чернігівської обласної ради» - психологом Ольгою Стадніченко та медбратом Ігорем Лихошапкою.

Представники трудового колективу, які ініціювали обговорення нагальних проблем закладу, стурбовані подальшою долею установи та її працівників. Наразі, за словами Ольги Стадніченко, особливо гостро стоїть питання фінансування санаторію та оплати праці фахівців, адже наразі більше 100 осіб колективу установи отримує 2/3 від заробітної плати,бо заклад не працює на повну потужність. Крім того, існують складнощі зі стабільним теплопостачанням будівлі закладу, а також організаційним, фінансово-економічним забезпеченням діяльності санаторію.

Ініціативна група вже направляла низку звернень до органів виконавчої влади різних рівнів, Верховної Ради України щодо необхідності відновлення державної підтримки санаторію, однак, на жаль, проблема не вирішилась.

Як зазначалося, подібна ситуація із закладами для санаторно-курортного лікування склалася по всій країні. Національна служба здоров’я України з квітня минулого року не фінансує дитячі санаторії, відтак гроші на їх утримання та виплату заробітної плати працівників змушені виділяти органи місцевої влади.

Минулого року з обласного бюджету для потреб санаторію «Пролісок» спрямовано понад 1 мільйон гривень.

На фінансування закладу у 2021 році у проєкті бюджету області на сьогодні закладено близько 7 мільйонів гривень.

За словами представників ініціативної групи, від початку епідемії COVID-19 заклад не приймає відпочивальників, однак готовий відновити повноцінну роботу у будь-який час.

Одним із дієвих варіантів виходу із ситуації, на думку Олени Дмитренко, є організація діалогу із керівниками територіальних громад області, які зможуть у межах оздоровчої кампанії відправляти дітей на відпочинок в Обласний дитячий санаторій «Пролісок». Це дасть змогу забезпечити належну наповнюваність закладу та залучити необхідне співфінансування з місцевих бюджетів. Реалізувати такий формат роботи можливо або шляхом розробки відповідних програм, або підписання угод про співпрацю.

За словами, Олени Дмитренко, найближчими тижнями в обласній раді планується проведення наради з головами територіальних громад та фахівцями органів виконавчої влади з актуальних питань життєдіяльності області, одним із питань порядку денного якої стане обговорення перспектив організації оздоровлення та відпочинку дітей на базі Обласного дитячого санаторію «Пролісок».

Ніна Лемеш наголошувала на необхідності пошуку додаткових джерел фінансування закладу, зокрема шляхом активізації співпраці із районними радами, адже ресурси обласного бюджету цьогоріч дуже обмежені і відчувається гостра нестача коштів для потреб закладів соціальної сфери. Окрім того, за словами першого заступника голови обласної ради, важливо проаналізувати показники діяльності, види і напрями послуг, що надаються в закладі, аби удосконалити його роботу.

У свою чергу Дмитро Блауш, який входив до складу робочої групи з перевірки діяльності і вивчення питання функціонування КНП «Обласний дитячий санаторій «Пролісок» Чернігівської обласної ради» у минулому скликанні обласної ради, акцентував увагу на необхідності впровадження ефективного менеджменту в закладі, широкій інформаційній кампанії щодо презентації його можливостей, а також залученні депутатів, які представляють інтереси Ніжинщини в стінах представницького органу Чернігівщини, до вирішення проблемної ситуації.

У підсумку було вирішено спільно з Управлінням охорони здоров’я ОДА проаналізувати інформацію щодо фінансово-економічних показників діяльності закладу, обговорити питання співфінансування санаторію із головами територіальних громад під час наради в обласній раді, а також відвідати найближчим часом заклад, аби на власні очі побачити обстановку, поспілкуватись із колективом та оглянути наявну матеріально-технічну базу.

Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини