Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 16:06:58

Новгород-Сіверська поліція відкрила кримінальне провадження за спробу дати хабар патрульному офіцеру

01.02.2021   09:47Агенцiя

В Новгороді-Сіверському група реагування патрульної поліції зупинила автівку під керуванням нетверезого чоловіка. Водій невдало спробував уникнути відповідальності, надавши неправомірну вигоду поліцейському.

Співробітники сектору реагування Новгород-Сіверського районного відділу поліції під час контролю за безпекою дорожнього руху зупинили для перевірки автомобіль Фольксваген Пассат. Водій легковика, 36-річний місцевий мешканець, у спілкуванні з патрульними демонстрував явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Під час складання поліцейськими протоколу за ст. 130 Кодексу України про адміністративне правопорушення (керування транспортом у стані алкогольного або іншого виду сп’яніння) водій незграбно спробував «залагодити справу». Він витяг купюру номіналом 100 доларів США і запропонував її патрульному як плату щоб протокол не складати, а правопорушника відпустити.

Офіцер поліції попередив громадянина про незаконність таких дій, проте водій не вгамувався. Відтак поліцейські задокументували кримінальне правопорушення.

За цим фактом слідчий поліції відкрив провадження за частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Найменше покарання за нею — штраф у сумі від 17000 до 68000 гривень, а максимальне — до 4 років позбавлення волі.

Крім того, правопорушник понесе і адміністративну відповідальність за п’яне водіння, адже той факт поліцейські теж задокументували належним чином. У кримінальному провадженні наразі триває досудове розслідування.

Окрім того вчора пізно увечері ще один подібний факт зафіксовано у Семенівській громаді Новгород-Сіверського району. Поліцейські задокументували пропозицію надання неправомірної вигоди у сумі 1000 гривень офіцеру групи реагування патрульної поліції. Правопорушення скоїв 50-річний місцевий мешканець, якого поліцейські теж викрили у п’яному керуванні автівкою. Цей факт задокументовано. Хабародавець понесе відповідальність згідно із законом.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.