Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 18:10:14

Олена Дмитренко зустрілась із колективом Козелецького геріатричного пансіонату

29.01.2021   08:45Агенцiя

Голова обласної ради Олена Дмитренко перебувала із робочою поїздкою на Козелеччині. Під час візиту очільниця представницького органу Придесення побувала в Козелецькому геріатричному пансіонаті і обговорила із його директором Миколою Шапкою нагальні питання діяльності закладу та умови утримання підопічних.

Як зазначив у розмові очільник геріатричного пансіонату, наразі тут проживає 197 осіб, з яких 25 мають психоневрологічні захворювання. Усі підопічні забезпечені якісним збалансованим 4 разовим харчуванням і медичним обслуговуванням.

Загалом же цей соціально-медичний заклад, створений для проживання літніх людей та осіб з обмеженими можливостями, які потребують стороннього догляду, побутового обслуговування та медичної допомоги, розрахований на 310 ліжко-місць.

Нещодавно в геріатричному пансіонаті проведено ремонт першого поверху, фойє, придбані нові меблі, упорядковано вхід до будівлі. Наразі тривають ремонтні роботи в кімнатах на третьому поверсі, що в майбутньому дозволить значно збільшити наповнюваність закладу. У планах на найближче майбутнє – також упорядкування прилеглої території та встановлення нового паркану навколо будівлі пансіонату.

У закладі є бібліотека із потужним книжковим фондом, велика актова зала, їдальня, затишні кімнати відпочинку. Для осіб, які перебувають в пансіонаті, організовано роботу різноманітних гуртків для змістовного дозвілля. У закладі чітко дотримуються вимог карантинних обмежень, тому масові зібрання підопічних поки скасовані.

Для організації трудотерапії і забезпечення підопічних основними продуктами власного виробництва утримується підсобне господарство, до складу якого входить 101,0 га сільськогосподарських угідь.

В господарстві утримується 115 голів ВРХ, 145 голів свиней. Завядки цьому підопічні закладу на 100% забезпечені молоком і м’ясом. Декілька років тому завдяки коштам ДФРР проведено капітальний ремонт приміщення свинарника і матеріального складу на підсобному господарстві пансіонату.

Серед головних проблем закладу – низький рівень заробітних плат працівників, наслідком чого є нестача кадрів, тому в закладі наразі 75,5 вакантних посад.

Цього ж дня Олена Дмитренко зустрілася та поспілкувалася із працівниками закладу. Голова обласної ради подякувала колективу геріатричного пансіонату за людяність, терплячість, виваженість та уважність до своїх підопічних та привітала працівників закладу із минулими новорічно-різдвяними святами, побажавши всім міцного здоров’я та натхнення, аби й надалі були сили виконувати їхню непросту, але суспільно важливу роботу, та рухатись вперед.

Користуючись нагодою, за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та вагомий особистий внесок в розвиток системи соціального захисту населення Чернігівської області Олена Дмитренко вручила почесну грамоту обласної ради директорові Козелецького геріатричного пансіонату Миколі Шапці.

У свою чергу Микола Шапка подякував голові обласної ради за високу відзнаку та плідну співпрацю, яка була започаткована ще за часів, коли Олена Дмитренко очолювала Козелецьку територіальну громаду.

Директор закладу подякував своїм колегам за сумлінну працю та акцентував на тому, що головним пріоритетом діяльності колективу на 2021 рік є уважне ставлення та якісне обслуговування підопічних пансіонату.

Наостанок, Олена Дмитренко наголосила на важливості належної підтримки закладів соціально-медичного спрямування, що опікуються літніми людьми та усіма, хто опинився у складних життєвих обставинах. І обласна рада готова бути партнером для таких закладів і підставити своє плече для допомоги.

Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату обласної ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини