Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 03:07:23

118 постанов за 60 днів вручено на кордонах Чернігівщини порушникам правил дорожнього руху

27.01.2021   09:30Агенцiя

Державна прикордонна служба, впроваджуючи інновації в системі охорони кордону, допомагає на кордоні виявляти порушників правил дорожнього руху.

Від 26 листопада минулого року власники авто іноземної реєстрації несуть адміністративну відповідальність за порушення на дорогах України. Всі їх порушення правил дорожнього руху фіксуються на камери, а потім, при перетині державного кордону України іноземці отримують від співробітників Державної прикордонної служби України копії постанов про накладення адміністративного стягнення за правопорушення у сфері безпеки на автомобільному транспорті, зафіксоване в автоматичному режимі.

Так, за два місяці інформаційної взаємодії між МВС та ДПСУ на кордонах Чернігівщини порушникам правил дорожнього руху вручено 118 постанов. Найчастіше серед іноземних порушників ПДД зустрічаються громадяни Білорусі, Молдови та РФ.

Нагадаємо, що починаючи з листопада минулого року реалізовується спільний проєкт між МВС та Держприкордонслужбою, який дозволяє встановити та притягувати до відповідальності порушників, які заїхали в Україну на транспортних засобах іноземної реєстрації та надалі порушили правила дорожнього руху. Відтак, при в'їзді в Україну авто на іноземних номерах, прикордонники вносять в базу даних номер авто, прізвище і ім’я водія та його паспортні дані. В разі перевищення швидкості цим автомобілем на території України між Державною прикордонною службою і Національною поліцією відбувається автоматичний обмін інформацією.

Співробітники поліції отримують необхідні дані для складання постанови про порушення правил Дорожнього руху. Далі, після винесення, постанова потрапляє в базу даних, яка автоматично спрацьовує на порушника під час перетину ним кордону.

У разі несплати штрафу протягом 30-денного терміну іноземцям виноситься рішення про заборону в’їзду в нашу країну.

Останні новини Чернігівщини

Дмитро Брижинський пояснив, чому не підтримав збільшення розміру компенсації перевізникам у Чернігові 19:49

Начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський не підтримав пропозицію міськради збільшити щомісячну компенсацію перевізникам з шести до дев'яти мільйонів гривень.

Вітаємо спортсменів спортивного клубу "Чернігів-Щит" із вдалим виступом на чемпіонаті 15:30

У період з 25 до 28 квітня 2024 року в місті Біла Церква проходив Чемпіонат України з кікбоксингу WAKO серед дорослих.

Ангеліна Шепель встановила Національний рекорд у віковій категорії дівчата до 18 років 15:28

У Кам’янець-Подільську триває ІІ етап Кубку України з легкоатлетичних метань, всеукраїнські змагання з легкоатлетичних метань на честь Олімпійських Чемпіонів Ф.Мельник та А. Бондарчука.

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт 15:12

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам 13:49

Протягом 1-2 травня роботу громадського транспорту у Чернігові частково буде зупинено

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини