Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 14:24:16

Понад 2000 обстежень та понад 170 порушень санітарного законодавства виявили фахівці Держпродспоживслужби на об’єктах нагляду під час січневого локдауну

26.01.2021   09:50Агенцiя

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області в період дії додаткових обмежувальних заходів з 8 по 24 січня року провели 2214 обстежень закладів громадського харчування, об’єктів торгівлі продовольчими і непродовольчими товарами, агропродовольчих ринків, дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів.

Зокрема, перевірено дотримання протиепідемічних вимог у 462 закладах громадського харчування, на 36 агропродовольчих ринках, у 1027 продовольчих та 668 непродовольчих магазинах, 18 закладах освіти і 3  гуртожитках навчальних закладів.

Під час перевірок виявлені порушення санітарного законодавства на 171 об’єкті, а саме: 24 порушення в закладах громадського харчування, 130 – на об’єктах торгівлі продовольчими товарами (окрім ринків), 14 – на об’єктах торгівлі непродовольчими товарами, 3 – на агропродовольчих ринках. Найчастіші порушення: відсутні засоби індивідуального захисту у продавців і покупців, відсутні урни для збору використаних засобів індивідуального захисту, не проводиться температурний скринінг працівникам, відсутні інформаційні матеріали щодо профілактики коронавірусної хвороби (Covid-19).

Для усунення виявлених недоліків фахівці Держпродспоживслужби надали суб’єктам господарювання 171 письмову рекомендацію та склали 17 протоколів про адміністративне правопорушення за статтею 44-3 КУпАП «Порушення правил щодо карантину людей», в тому числі 1 - в закладі громадського харчування та 16 - на об’єктах торгівлі продовольчими товарами. Крім того, у 13 випадках проінформовані органи місцевої влади та в 1 випадку - правоохоронні органи.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.