Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 13:53:48

Стартує конкурс з відбору членів Молодіжної ради при чернігівському міському голові

26.01.2021   08:31Агенцiя

Оголошується конкурсний відбір членів Молодіжної ради при чернігівському міському голові, який триватиме протягом тижня.

Відповідне розпорядження, яким також затверджене нове Положення та персональний склад Конкурсної комісії, підписав чернігівський міський голова Владислав Атрошенко 20 січня.

Як повідомили в управлінні у справах сім'ї, молоді та спорту міської ради, де-факто конкурсний відбір стартує відсьогодні, оскільки саме з 25 січня заклади освіти повернулися до звичайної форми навчання. Це важливо, оскільки основний шлях розповсюдження інформації про конкурс - через навчальні заклади.

Нагадаємо, що Молодіжна рада при чернігівському міському голові є постійно діючим консультативно-дорадчим органом з питань реалізації молодіжної політики у місті Чернігові, метою діяльності якого є сприяння взаємодії органів місцевого самоврядування та молоді міста, забезпечення участі молоді у прийнятті рішень, щодо реалізації молодіжної політики та узгодженість дій у вирішенні питань, пов'язаних із життям молоді.

Членом Молодіжної ради може бути громадянин України віком від 14 до 35 років. Загалом до неї обиратимуть 21 представника. З них: від учнівського самоврядування міста - не більше 10%; від самоврядування професійно-технічних навчальних закладів міста та закладів передвищої освіти - не більше 10%; від молодіжних громадських організацій або громадських організацій, одним із напрямків діяльності якої є робота з молоддю - не більше 30%; від самоврядування вищих навчальних закладів міста - не більше 50%.

Прийняті рішення Молодіжної ради мають рекомендаційний характер та беруться до уваги при прийнятті рішень органами місцевого самоврядування міста.

Для участі у конкурсі потрібно до Управління у справах сім'ї, молоді та спорту Чернігівської міськради надати письмову заяву у довільній формі, підписану уповноваженою особою.

До заяви також треба додати:
    рішення організації учнівського або студентського самоврядування навчального закладу,  громадської організації про делегування представника для участі в роботі Молодіжної ради;
    біографічну довідку делегованого представника із зазначенням досвіду громадської діяльності (в разі його наявності).

Прийом документів здійснюватиметься протягом 7 днів. Склад Молодіжної ради затверджуватиметься розпорядженням міського голови строком на два роки.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини