Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 28 лютого, 09:13:05

Держпродспоживслужба Чернігівщини контролює запровадження у закладах освіти нового Санітарного регламенту

23.01.2021   10:03Агенцiя

Зокрема, 21 січня відбулась онлайн-нарада з керівниками закладів освіти Менської міської ради. Йшлося про особливості вимог Санітарного регламенту при організації харчування в закладах загальної середньої освіти, в тому числі стосовно безпечності та якості харчових продуктів, і складання перспективного двотижневого меню відповідно до вимог нового документа. Акцентувалась увага на обов’язковому переліку основних груп продуктів харчування, кратності їх надання учням закладів загальної середньої освіти, критеріях безпечності харчових продуктів, на вимогах до їх властивостей та відмінностях від попередніх державних санітарних норм і правил. Крім того, визначено основні завдання по організації харчування дітей з особливими дієтичними потребами, а саме: дітей з алергічним реакціями на окремі харчові продукти, несприйняття глютену та лактози. Опрацьовані питання вимог до організаторів харчування в частині вимог харчового законодавства (Закони України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”; “Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин”). Також обговорювалось питання функціонування система НАССР, погодження графіків і схем, маршрутів та обсягів постачання з урахуванням термінів придатності та наявність умов для зберігання харчових продуктів, вимоги до спеціалізованого транспорту для перевезення харчових продуктів, наявність товарно-транспортної накладної та інші супровідні документи. Учасники наради звертали увагу на вимоги по організації освітнього процесу: (гігієнічні правила складання розкладу навчальних занять та розподілу навчального навантаження протягом тижня, організацію роботи з технічними засобами навчання та вимоги до навчальних приміщень, зокрема, класів, кабінетів інформатики, фізкультурних залів). Під час обговорення опрацьовані проблемні питання і надані конкретні пропозиції щодо вжиття заходів для запровадження нового Санітарного регламенту в загальноосвітніх навчальних закладах, розташованих на території Менської ОТГ. Положення Санрегламенту обговорено також і в Чернігівському районі під час семінару-наради з директорами шкіл та працівниками харчоблоків. До відома керівників закладів освіти доведені вимоги щодо організації харчування та харчових продуктів, які використовуються для харчування в закладах освіти, у тому числі перелік харчових продуктів, які заборонено реалізовувати у шкільних буфетах згідно з додатком 10 до Санітарного регламенту. Також роз’яснені вимоги Санітарного регламенту щодо облаштування території, організації освітнього процесу, медичного обслуговування, роботи з технічними засобами навчання тощо. Зустріч проводилась у форматі діалогу. Присутні отримали вичерпні відповіді на свої запитання. Така ж нарада відбулась і при відділі освіти Коропської ОТГ. Під час зібрання акцентовано увагу на обов’язковому переліку основних груп продуктів харчування та на обов’язковій наявності експлуатаційного дозволу і система НАССР (якщо це юридична або фізична особа підприємець (здійснює тільки обіг) – обов’язково державна реєстрація в Держпродспоживслужбі із дотриманням гігієнічних вимог). Йшлося також про погодження графіків, схем, маршрутів та обсягів постачання з урахуванням термінів придатності та про наявність умов для зберігання харчових продуктів, вимоги до спеціалізованого транспорту для перевезення харчових продуктів, наявність товарно-транспортної накладної та інші супровідні документи (позначкою придатності) та забезпечення системи простежуваності. Фахівці територіального підрозділу Держпродспоживслужби надали конкретні пропозиції щодо вжиття заходів для виконання вимог нового Санітарного регламенту в розташованих на території громади закладах загальної середньої освіти.

Зокрема, 21  січня відбулась онлайн-нарада з керівниками закладів освіти Менської міської ради. Йшлося про особливості вимог Санітарного регламенту при організації харчування в закладах загальної середньої освіти,  в тому числі стосовно безпечності та якості харчових продуктів, і складання перспективного двотижневого меню відповідно до вимог нового документа.

Акцентувалась увага на обов’язковому переліку основних груп продуктів харчування, кратності їх надання учням закладів загальної середньої освіти, критеріях безпечності харчових продуктів, на вимогах до їх властивостей та відмінностях від попередніх державних санітарних норм і правил.

Крім того, визначено основні завдання по організації харчування дітей з особливими дієтичними  потребами, а саме: дітей з алергічним реакціями на окремі харчові продукти, несприйняття глютену та лактози.

Опрацьовані питання вимог до організаторів харчування в частині вимог харчового законодавства (Закони України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”; “Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин”).

Також обговорювалось питання функціонування  система НАССР, погодження графіків і схем, маршрутів та обсягів постачання з урахуванням термінів придатності та наявність умов для зберігання харчових продуктів, вимоги до спеціалізованого транспорту для перевезення харчових продуктів, наявність товарно-транспортної накладної та інші супровідні документи.

Учасники наради звертали увагу на вимоги по організації освітнього процесу: (гігієнічні правила  складання розкладу навчальних занять та розподілу навчального навантаження протягом тижня,  організацію роботи з технічними засобами навчання та вимоги до навчальних приміщень, зокрема, класів, кабінетів інформатики, фізкультурних залів).

Під час обговорення опрацьовані проблемні питання і  надані конкретні пропозиції щодо вжиття заходів для запровадження  нового Санітарного регламенту в загальноосвітніх навчальних закладах, розташованих на території Менської ОТГ.

Положення Санрегламенту обговорено також і в Чернігівському районі під час семінару-наради з директорами шкіл та працівниками харчоблоків. До відома керівників закладів освіти доведені вимоги щодо організації харчування та харчових продуктів, які використовуються для харчування в закладах освіти, у тому числі перелік харчових продуктів, які заборонено реалізовувати у шкільних буфетах згідно з додатком 10 до Санітарного регламенту.

Також роз’яснені вимоги Санітарного регламенту  щодо облаштування території, організації освітнього процесу, медичного обслуговування, роботи з технічними засобами навчання тощо.

Зустріч проводилась у форматі діалогу. Присутні отримали вичерпні відповіді на свої запитання.

Така ж нарада відбулась і при відділі освіти Коропської ОТГ.

Під час зібрання акцентовано увагу на обов’язковому переліку основних груп продуктів харчування та на обов’язковій наявності експлуатаційного дозволу  і система НАССР (якщо це юридична або фізична особа підприємець (здійснює тільки обіг) – обов’язково державна реєстрація в Держпродспоживслужбі із дотриманням гігієнічних вимог). Йшлося також про погодження графіків, схем, маршрутів та обсягів постачання з урахуванням термінів придатності та про наявність умов для зберігання харчових продуктів, вимоги до спеціалізованого транспорту для перевезення харчових продуктів, наявність товарно-транспортної накладної та інші супровідні документи (позначкою придатності) та забезпечення системи простежуваності.   

Фахівці територіального підрозділу Держпродспоживслужби надали конкретні пропозиції щодо вжиття заходів для виконання вимог нового Санітарного регламенту в розташованих на території громади закладах загальної середньої освіти.

Останні новини Чернігівщини

Вшанували пам’ять полковника армії УНР

Вшанували пам’ять полковника армії УНР 18:17

23 лютого в м Ічня меморіальні заходи увічнення пам’яті борця за незалежність України у 20-му столітті Архипа Кмети розпочалися хвилиною мовчання на честь іншого Захисника України, старшого солдата 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, уродженця с. Більмачівка Ічнянського району Чернігівської області Сергія ПЕТРАУСКАСА, який 22 лютого цього року загинув на фронті внаслідок обстрілу військами російських загарбників.

Виявлено 157 нових випадків Сovid-19

Виявлено 157 нових випадків Сovid-19 18:12

За даними Управління охорони здоров'я Чернігівської ОДА в області станом на 27 лютого зафіксовано 157 нових випадків інфікування COVID-19.

АМКУ став на захист конкуренції на ринку постачання природного газу в Чернігівській області

АМКУ став на захист конкуренції на ринку постачання природного газу в Чернігівській області 13:00

25 лютого Антимонопольним комітетом України надано Чернігівській обласній державній адміністрації обов’язкові для розгляду рекомендації щодо суб’єктів господарювання на ринку постачання природного газу.

Чернігівщина – у трійці регіонів-лідерів підсумкового рейтингу щодо дотримання місцевими органами виконавчої влади вимог та принципів державної регуляторної політики

Чернігівщина – у трійці регіонів-лідерів підсумкового рейтингу щодо дотримання місцевими органами виконавчої влади вимог та принципів державної регуляторної політики 12:30

За даними Аналітичного звіту за 2020 рік, які щорічно готує Державна регуляторна служба України, Чернігівщина посіла 3 місце в підсумковому рейтингу дотримання місцевими органами виконавчої влади вимог та принципів державної регуляторної політики.

Деклараційна кампанія - 2021: кому декларацію подавати не потрібно

Деклараційна кампанія - 2021: кому декларацію подавати не потрібно 11:52

Згідно з п. 179.4 ст. 179 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) платники податку звільняються від обов’язку подання податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – Декларація) в таких випадках:

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини