Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:08:18

Члена дільничної виборчої комісії засуджено за злочин, вчинений на виборах 25 жовтня 2020 року

22.01.2021   19:51Агенцiя

На Городнянщині в день виборів, 25 жовтня 2020 року, зафіксовано кримінальне правопорушення, в якому звинуватили члена дільничної виборчої комісії.

Так, обвинувачена, являючись членом дільничної виборчої комісії, що розташовувалась в селі Бурівка Городнянського району, будучи впевненою, що виборець Р. є особою похилого віку та упродовж кількох років в даному населеному пункті не проживає, а отже на дільницю для голосування не з’явиться, незаконно отримала замість неї чотири виборчі бюлетені, та особисто використала їх, проголосувавши більше ніж один раз.

Дії  жінки, які виразились у незаконному отриманні виборчого бюлетеня особою, яка не має права його отримувати на голосуванні більше одного разу, вчиненому членом виборчої комісії,  органом  досудового розслідування кваліфіковано за ч. 3 ст. 158-1 КК України.
Вони караються позбавленням волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк п’ять років.

Водночас, відповідно до вимог кримінального процесуального законодавства, між порушницею та прокурором Городнянського відділу Менської місцевої прокуратури укладено угоду про визнання винуватості. Враховуючи щире каяття та відсутність обставин, що обтяжують покарання, сторони погодилися з призначенням зазначеній громадянці покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права  обіймати посади, пов’язані з організацією та проведенням виборчого процесу також строком на 5 років. Від відбування основного покарання жінку звільнено на підставі ст. 75 КК України з встановленням іспитового строку.

Суд, переконавшись, що укладення угоди між прокурором та обвинуваченою є добровільним і вона відповідає закону, затвердив її та призначив узгоджене сторонами покарання.

Вирок законної сили не набрав.

Менська місцева прокуратура

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини