Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 13:56:17

Робота регіональних центрів з надання БВПД тісно переплітається з діяльністю різних силових структур

22.01.2021   10:40Агенцiя

Затримання особи, проведення слідчих, вручення підозри, функціонування інституту дізнання – неповний перелік дій, до участі в яких через регіональні центри з надання БВПД залучаються адвокати для захисту прав та інтересів затриманих та обвинувачених осіб. Ефективна взаємодія в цих питання є гарантією належного дотримання прав людини та національного законодавства.

20 січня для обговорення нагальних питань та  планування спільної діяльності на 2021 рік працівниками Регіонального центру з надання БВПД у Чернігівській області було проведено робочу зустріч зі співробітниками управління превентивної діяльності  Головного управління Національної поліції у Чернігівській області.

Під час зустрічі присутні обговорили процес реорганізації, який зараз проходить в  Головному управлінні Національної поліції у Чернігівській області у зв’язку з адміністративно-територіальною реформою.
Для належної взаємодії органів поліції та системи БПД у Чернігівській області було досягнуто домовленості про проведення працівниками Регіонального центру з надання БВПД у Чернігівській області навчання для співробітників органів Національної поліції області.

Окрему увагу приділи порядку інформування Регіонального центру у випадку адміністративного затримання особи.
Відповідно до частини 3 статті 261 КУпАП органи (посадові особи), правомочні здійснювати адміністративне затримання, про кожний випадок адміністративного затримання осіб інформують у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України, центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги, крім випадків, якщо особа захищає себе особисто чи запросила захисника.

У випадку, якщо Регіональним центром було отримано та зареєстровано повідомлення про адміністративне затримання особи, Регіональний центр видає відповідне доручення адвокату. У цьому випадку відмова затриманої особи від адвоката, призначеного Регіональним центром, повинна бути здійснена в присутності адвоката у письмовій формі, копія якої подається адвокатом до Регіонального центру,- зазначила директор Регіонального центру Ірина Протченко.

В зустрічі взяли участь: Ірина Протченко, директор Регіонального центру з надання БВПД у Чернігівській області; Олеся Пирковська, заступник директор центру; ОленаЯкубенко, начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги; Олексій Дяговець, начальник управління превентивної діяльностіГоловного управління Національної поліції у Чернігівській області; В’ячеслав Счасливий, заступник начальника відділу організації діяльності груп реагування  управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції у Чернігівській області; Лариса Борисенко, старший інспектором з особливих доручень відділу уповноважених з контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності(у Чернігівській області) Управління моніторингу дотримання прав людини НПУ.

Останні новини Чернігівщини

У Чернігові пройшла консультаційна зустріч щодо монетизації локальних медіа під час війни 12:36

Монетизувати локальне медіа, навіть під час війни, цілком можливо. Дієвими порадами щодо збільшення прибутковості з чернігівськими медійниками поділилися медіаекспертки, засновниці видання Speka.Media Катерина Венжик та Юлія Даниленко під час консультаційної зустрічі у регіональному хабі Інституту масової інформації «Медіабаза. Чернігів», яка пройшла 16 березня.

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини