Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 05:23:51

За браконьєрство житель Славутича отримав обмеження волі строком на рік і шість місяців

21.01.2021   11:48Агенцiя

Чернігівський районний суд виніс вирок про визнання винними у скоєнні кримінального проступку передбаченого ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України раніше судимого жителя м. Славутич Київської області.

Вироком суду порушнику призначено покарання у виді обмеження волі строком на один рік та шість місяців.

Нагадаємо, що дане порушення було зафіксовано Чернігівським рибоохоронним патрулем у ході проведення спільного рибоохоронного рейду разом з працівниками Національної поліції області та Чернігівського прикордонного загону 16 липня 2020 року на водосховищі поблизу с. Пакуль Чернігівського району. Браконьєр  в протизаконний спосіб за допомогою забороненого знаряддя лову – сітки «бредень» виловив 4 кг водних біоресурсів: 153 екз. раків та 1 екз. щуки. Завдано збитків рибному господарству України у розмірі 4 241,5 грн.

Суд також ухвалив конфіскувати на користь держави заборонене знаряддя лову та незаконно добуті водні біоресурси.

Крім того, правопорушник, за рішенням суду, сплатить до місцевого бюджету завдані збитки рибному господарству у визначеному розмірі.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, що за грубе порушення Правил рибальства (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову - вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, промислових знарядь лову особами, які не мають дозволу на промисел та вилов водних біоресурсів у розмірах, що перевищують встановлені ліміти або встановлену добову норму вилову), відповідно до ч. 4 ст. 85 КУпАП передбачений штраф у розмірі від 340 до 680 грн, з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника та незаконно добутих водних біоресурсів.

За незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду порушники можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності за ст. 249 ККУ. На сьогодні дана стаття передбачає накладення штрафу у розмірі від 17 000 до 51 000 грн, або обмеженням волі на строк до трьох років. Ті самі діяння, якщо вони вчинені із застосуванням вибухових, отруйних речовин, електроструму або іншим способом масового знищення риби, звірів чи інших видів тваринного світу або особою, раніше судимою за кримінальне правопорушення, передбачене цією статтею караються штрафом від 51 000 до 85 000 грн або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини