Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 20:37:43

Регіональна конкурсна комісія з оцінки проєктів, які будуть реалізовуватися коштом ДФРР в Чернігівській області, визначилася з переліком на 2021 рік

15.01.2021   12:01Агенцiя

14 січня відбулося засідання регіональної конкурсної комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізуватися коштом ДФРР.

До складу комісії увійшли представники органів влади, громадськості та експертів. Проводив засідання перший заступник голови ОДА Віталій Загайний.

Комісія обговорила підсумки конкурсу інвестиційних програм та проєктів, які можуть здійснюватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку у 2021 році. А також розглянула етапи проведення конкурсу проєктів у 2022 році.

— У 2021 році для Чернігівської області на реалізацію проєктів передбачено 84,7 млн грн. Вважаю, що головним завданням сьогодні є визначити якісні проєкти та максимально ефективно використати гроші державного бюджету. У 2020 році область отримала 92,7 млн грн на реалізацію 13 проєктів з Державного фонду регіонального розвитку. За підсумками року Чернігівщина увійшла у п’ятірку лідерів за станом використання фінансів та реалізацією проєктів, — зазначив Віталій Загайний.

Перший заступник підкреслив, що розробникам проєктів необхідно вдосконалювати якість заявок та технічного обґрунтування, а самі ініціативи спрямовувати на розвиток економічного потенціалу територій, розв'язання комплексних проблем та підвищення спроможності громад.

Начальник управління реального сектору економіки Департаменту розвитку економіки та сільського господарства ОДА Юрій Сухомлин повідомив, що комісія розглянула 158 проєктів та зауважив, що основним фільтром оцінки проєктів є Мінрегіон. Члени комісії відмітили покращення якості підготовки проєктів та одноголосно затвердили рейтинговий список.

Пропозиції щодо переліку проєктів, які у 2021 році будуть реалізовані коштом ДФРР, необхідно подати Мінрегіону до 15 січня. Комісія спочатку затвердила перелік перехідних проєктів. Це незавершені проєкти 2020 року:
- Григорівська загальноосвітня школа I—III ступеня на 11 класів у селі Григорівка Бахмацького району — продовження будівництва;
- пам’ятка архітектури місцевого значення — будівля Обласного комунального концертно-видовищного підприємства “Чернігівський обласний філармонійний центр фестивалів та концертних програм” — продовження реставрації.

10% коштів ДФРР мають бути виділені на розвиток спортивної інфраструктури в регіоні. Відповідно до загального рейтингового списку до "спортивних" проєктів були включені:
• Капітальний ремонт 400-метрового легкоатлетичного стадіону (бігових доріжок, секторів)  КПНЗ «ДЮСШ» Носівської міської ради у м. Носівка;
• Капітальний ремонт стадіону "Колос" по вул. Б. Хмельницького, 3а в м. Борзна, Чернігівської області.

Також комісія прийняла рішення включити до переліку проєктів чотири проєкти, які стосуються об'єктів культурної та соціальної сфери:
• Реставрація пам’ятки архітектури місцевого значення будівлі з пристосуванням під Хаб соціального партнерства та інституційного розвитку комунальної установи «Чернігівський обласний молодіжний центр» Чернігівської обласної ради.
• Реконструкція будівлі хірургічного корпусу КЛПЗ «Чернігівська обласна лікарня» в м. Чернігів, вул. Волковича, 25 (відділення отоларингологічне)
• Реконструкція будівлі Кіптівської ЗОШ І-ІІ ст. під дошкільний навчальний заклад в с.Кіпті Козелецького району Чернігівської обл.
• Капітальний ремонт будівлі гімназії імені Васильченка Ічнянської міської ради із запровадженням комплексних заходів з теплореновації за адресою: вул. Б. Хмельницького, 6, м. Ічня Чернігівської області з виділенням черговості будівництва: І-ша черга капітальний ремонт будівлі та даху; ІІ-га черга капітальний ремонт фасаду.

За рішенням комісії з 14 січня до 28 лютого триватиме конкурс проєктів, що можуть фінансуватися за кошти ДФРР у 2022 році. Також були затверджені технічні завдання для розробників проєктів. Ознайомитися з умовами конкурсу можна за посиланням.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини