Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 06:22:13

У резонансній справі про подвійне вбивство "знахарями" подружжя з міста Києва ухвалено новий вирок

14.01.2021   07:56Агенцiя

За апеляційною скаргою першого заступника керівника обласної прокуратури Філіпа Бєликова апеляційний суд переглянув вирок Деснянського районного суду м. Чернігова, яким двох осіб визнано винними у вбивстві подружжя з міста Києва, вчинене з корисливих мотивів.

Суд першої інстанції засудив обвинуваченого до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна, обвинувачену – 11 років також з конфіскацією майна.

В апеляційній скарзі перший заступник зазначав, що вирок суду першої інстанції підлягає скасуванню, окрім іншого у зв’язку з невідповідністю призначених покарань тяжкості злочинів та особам обвинувачених внаслідок м’якості.

В апеляційній скарзі прокурором вказано, що судом не повною мірою враховано безжальне та холоднокровне позбавлення обвинуваченими життя людей, які їм довірилися та сподівалися на допомогу у вирішенні особистих проблем. Вчиняючи цей злочин, свої корисливі бажання вони протиставили найвищій цінності –життю людини.

Відтак, сторона обвинувачення вимагала засудити чоловіка до довічного позбавлення волі, його спільницю – до 15 років позбавлення волі.

Надавши належну оцінку доводам прокурорів, дослідивши наявні докази в їх сукупності з точки зору достатності та взаємозв'язку, Чернігівський апеляційний суд, 13 січня 2020 року, ухвалив новий вирок, відповідно до якого призначив винуватцю за вчинення інкримінованих йому злочинів – довічне позбавлення волі з конфіскацією майна; його співучасниці - 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Вирок набрав законної сили.

Довідково: злочини скоєні засудженими у червні 2017 року в селі Шаповалівка Борзнянського району.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини