Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 19:04:09

Впродовж 2020 року поліція Чернігівщини склала понад 5 тисяч адмінпротоколів на іноземців

14.01.2021   07:42Агенцiя

Поліцейські Чернігівського обласного главку Нацполіції у співпраці з органами Державної міграційної служби наклали на іноземців-правопорушників майже 3700 штрафів, ще понад 1200 отримали офіційні попередження.

Поліція звертає особливу увагу на те, що Закон України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» накладає на зазначених осіб певні зобов’язання. Зокрема, перебуваючи в Україні, вони повинні «неухильно додержуватися Конституції та законів України, інших нормативно-правових актів, не посягати на права і свободи, честь і гідність інших людей, інтереси суспільства та держави» (ч.3 статті 3 Закону).

Водночас упродовж 2020 року іноземці вчинили на території Чернігівської області 59 тяжких адміністративних правопорушень. Серед них — 17 за ст.130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (керування транспортом у нетверезому стані) та 42 за ст.124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна).

Поліцейські обласного підрозділу з протидії торгівлі людьми опрацювали адміністративні матеріали за фактами вказаних правопорушень, вчинених іноземцями, підготували та направили до міграційних органів Чернігівської та інших областей низку подань, які стосувалися:

- скасування дозволу на імміграцію та посвідки на постійне місце проживання – 2;

- скасування тимчасової посвідки на проживання – 2;

- заборони в’їзду іноземцям, які виїхали за межі України, не виконавши майнові зобов’язання перед державою, тобто не сплативши накладені на них штрафи - 37 (вже задоволено 22 таких подання, тож ці особи не зможуть в’їхати в Україну протягом трьох років).

Загалом упродовж року поліцейські підрозділу з протидії торгівлі людьми разом з колегами з органів ДМС в ході контролю за дотриманням міграційного законодавства склали майже 5100 протоколів відносно іноземців за скоєні ними адміністративні правопорушення на Чернігівщині. Накладено близько 3700 штрафів та понад 1260 попереджень, направлено 149 звернень щодо заборони в’їзду в Україну. Троє правопорушників мусили, за рішенням суду, виконувати громадські роботи. Ще десятьох було позбавлено права керування автотранспортом.

Поліція нагадує, що й надалі пильно стежитиме за дотриманням законодавства не тільки громадянами України, а й іноземцями та особами без громадянства. У разі вчинення громадянами інших держав грубих порушень адміністративного законодавства, вживатимуться жорсткі методи реагування — вжиття заходів для скасування правопорушникам посвідок на тимчасове місце проживання в Україні та видворення в країну походження.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини