Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 12:19:36

Як у минулому році називали дітей на Чернігівщині

13.01.2021   10:17Агенцiя

Минулий рік залишив кожному різні спогади, проте одними з найприємніших та найнезабутнішихзавжди будуть ті, що пов’язані з народженням дитини.

Зі слів очільниці Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) Ірини СВИСТУН,фахівці юстиції протягом 2020 року зареєстрували понад 20 тисяч народжень. Зокрема на Полтавщині було видано майже 9 тисяч свідоцтв, на Сумщині зареєстровано більше 6 тисяч народжень, а на Чернігівщині загальна кількість виданих перших документів малюків склала близько 6 тисяч.

Цікаво, що в трьох областях найуживанішими іменами були: Софія, Вікторія, Поліна, Анна, Артем, Богдан, Максим та Михайло.

Разом з тим, простежувалася тенденція до виборунетрадиційних та екзотичних імен.
Наприклад полтавці називали малечу: Аделіна, Броніслава, Серафима, Стелла, Аристарх, Корній та Марат. Сумчанам давали такі рідковживані імена: Агата, Афана, Лейла, Маріам, Лія, Ніка, Дамір, Лука, Омар і Натан. Чернігівці також називали малюків незвичними іменами: Даяна, Вірсавія, Сабріна, Каталіна, Есфірь, Лаврентій, Лев, Любомир, Аристарх та Роландас.

Допомагають новоспеченим батькам втілити задумане у життя та витратити при цьому мінімальну кількість часусучасні та комфортні сервіси Мін’юсту. Минулого року досить значний попит мала послуга з реєстрації місця проживання малюка під час видачі свідоцтва про народження. Майже 1,3 тисячі відповідних звернень отримали протягом минулого року фахівці юстиції Полтавщини, 1,8 тисячі – Сумщини та понад 1 тисячу працівники органів державної реєстрації актів цивільного стану Чернігівщини.

Сектор комунікації з громадськістю Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції

Останні новини Чернігівщини

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини