Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 20:52:29

Лісівники Чернігівщини реалізували 24 тисячі новорічних дерев

09.01.2021   11:28Агенцiя

Карантинні умови не стали завадою для святкового настрою жителів Чернігівщини. А одним із головних символів Нового року та Різдва традиційно є прикрашена ошатна ялинка чи сосна. І їх вистачило всім.

Протягом новорічно-ялинкової кампанії держлісгоспами області реалізовано майже 24 тисячі ялин і сосон на загальну суму  1,8 мільйона гривень. Середня ціна  ялинки – 76 гривень.

Усі реалізовані новорічні красуні виростили на спеціальних плантаціях або ж заготували під час виконання лісогосподарських заходів з догляду за лісовими насадженнями.

Найбільше новорічних ялинок реалізовано у ДП «Городнянське лісове господарство» – 3,4 тисячі, у ДП «Холминське лісове господарство» – 3,2 тисячі, у ДП «Прилуцьке лісове господарство» – 3 тисячі.

Лісівники державних підприємств Чернігівського ОУЛМГ забезпечили атрибутами різдвяних та новорічних свят дитячі садки, школи, навчальні центри, лікарні та інші соціальні заклади і установи, які до них зверталися.

В обласному управлінні діяв телефон «гарячої лінії», за яким усі охочі мали змогу детально дізнатися про місця реалізації новорічних дерев у лісгоспах та лісництвах. На «гарячу лінію» повідомляли і про лісопорушення.

Задля охорони хвойних насаджень лісівники Чернігівського ОУЛМГ провели низку рейдових заходів з метою попередження і недопущення незаконної заготівлі ялинок та сосон.

Завдяки заходам з охорони хвойних насаджень під час новорічно-різдвяних свят лісовою охороною державних підприємств проведено 298 рейдів, вилучено 900 новорічних дерев. А загальна сума заподіяних лісовому господарству збитків склала майже 500 тисяч гривень.

Тож ялинкова кампанія пройшла організовано. Лісівники успішно справилися із завданням. Вони повністю забезпечили мешканців та гостей Чернігівщини  новорічними красунями і цим принесли в їхні оселі радість та святковий настрій.

За інформацією Чернігівського ОУЛМГ

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.