Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 19:53:48

2021 - умови діяльності ФОПів

02.01.2021   10:43Агенцiя

Із 1 січня 2021 року ФОПам на загальній системі оподаткування більше не треба буде вести Книгу обліку доходів та витрат.

Її замінить затверджена Мінфіном Типова форма, яку можна заповнювати в паперовому або електронному вигляді, а також через електронний кабінет платника податків. Але не кваптеся викидати Книгу — її необхідно зберігати протягом 3 років після останнього звітного періоду.

Використовувати касові апарати більшості ФОПів другої-четвертої груп, які сплачують єдиний податок, поки не доведеться — цей обов'язок відклали до 1 січня 2022 року.

Нова мінімальна зарплата та прожитковий мінімум автоматично підвищать податки для фізичних осіб-підприємців (ФОПів), які мають спрощену систему оподаткування.

ЄСВ із 1 січня становитиме 1 320 грн, з 1 грудня — 1 430 грн.

Також із 1 січня ФОПи першої групи платитимуть 227 грн єдиного податку, ФОПи другої групи — 1 200 грн, а ось для ФОПів третьої групи розмір єдиного податку залежатиме від доходу (3%, якщо ФОП є платником ПДВ, та 5% — якщо ні).

Для ФОПів I групи президент ініціював податкові канікули: підприємців звільнять від сплати єдиного податку та ЄСВ із грудня 2020 року до травня 2021 року. Тобто у 2021 році вони зможуть зекономити 6 600 грн на сплаті ЄСВ та 1 094,5 грн на сплаті єдиного податку.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.