Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:27:16

Про ситуацію в регіоні щодо захворювання на грип птиці йшлося під час засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії

31.12.2020   14:34Агенцiя

31 грудня у Чернігові відбулось засідання ДНПК, яке провів заступник голови облдержадміністрації - Голова обласної Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії Олександр Савченко.

Зібрання проходило в режимі відео-конференції, завдяки чому до нього долучились представники Держпродспоживслужби, виконавчої влади і місцевого самоврядування у районах, керівники птахогосподарств.

Зазначалося, що на сьогодні у кількох регіонах України зафіксовано випадки грипу птиці.

Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрій Павлішен поінформував присутніх, що нині на території регіону не зареєстровано випадків підозри захворювання та загибелі птиці від пташиного грипу або інших інфекційних хвороб.

За його словами, на Чернігівщині зареєстровано 15 птахогосподарств, де утримується понад 800 тисяч голів птиці. Крім того, близько 1,4 мільйона голів нараховується у господарствах населення. Загалом на території області утримується є понад 2 мільйони голів птиці різних видів.

Для контролю за клінічним станом птахівництва в регіоні організовано 182 групи фахівців, які здійснили обстеження 216132 дворів, де утримується птиця, в 1191 населеному пункті.

З метою профілактики високопатогенного грипу птиці проведено 23 засідання ДНПК у районах і містах та 1 – в області. Нині на порядку денному структурних підрозділів Держпродспоживслужби - проведення позачергових засідань ДНПК при районних державних адміністраціях та міських радах, на яких будуть обговорюватись шляхи виконання рішення обласної комісії.

Держпродспоживслужба Чернігівщини звертає увагу суб'єктів господарювання та громадян, що утримують птицю, на необхідність дотримання вимог Ветеринарно-санітарних правил для птахівницьких та особистих селянських господарств
Юрій Павлішен наголосив, що за невиконання заходів щодо карантину птиці або карантинних обмежень суб'єкти господарювання несуть відповідальність згідно із законодавством України.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини