Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 05:43:10

На транспортній розв'язці між Черніговом та Славутичем нові деформаційні шви

30.12.2020   08:43Агенцiя

На виїзді з Павлівки Чернігівського району завершені роботи по заміні деформаційних швів на транспортній розв'язці на дорозі М-01 Київ - Чернігів - Нові Яриловичі (км 148+233). Цього тижня проїзд по шляхопроводу вже здійснюється без обмежень.

Деформаційні шви автодорожніх мостів - конструктивні елементи мостового полотна, що забезпечують вільне переміщення кінців прогонових будов і плавний проїзд автомобільного транспорту над ними. Регулярний контроль за станом деформаційних швів - необхідна міра для безпечного руху автомобільного транспорту та експлуатаційної довговічності штучної споруди.

Ця ділянка міжнародної траси М-01 Київ - Чернігів - Нові Яриловичі приймає на себе суттєве навантаження трафіку великовагового транспорту. Це так звана об'їзна Чернігова, де вантажівки заїжджають до обласного центру та виїжджають з нього. Крім того, транспортна розв'язка сполучає Чернігів зі Славутичем та всесвітньо відомим нині туристичним об'єктом Чорнобильською АЕС (дорога Р-56 Чернігів - Пакуль - КПП "Славутич" - Чорнобиль).

Старі відпрацьовані деформаційні шви на транспортній розв'язці були розібрані. Після демонтажу на поверхні балок прогонової будови було влаштовано шар адгезії з полімербетону, встановлена анкерна арматура, деформаційні шви з гумовим профілем, пришовна ділянка загерментизована, влаштовано тонкошарове зносостійке покриття на швах, зроблена термонаплавна гідроізоляція, поперечний лінійний дренаж та асфальтобетонне покриття. Підрядна організація - ТОВ "Будівельна Компанія РЕДДІТО".

У 2020 році у Чернігівській області ремонтні роботи проводяться на 27 мостах (експлуатаційне утримання,поточний середній ремонт, реконструкція).

Служба автомобільних доріг у Чернігівській області
 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.