Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 13:52:08

Нагороджено переможців обласного конкурсу "Краща інноваційна розробка"

26.12.2020   09:55Агенцiя

Організовують конкурс вже другий рік поспіль Департамент економічного розвитку ОДА та Агенція регіонального розвитку Чернігівської області в рамках виконання обласної Програми «Чернігівщина — конкурентоспроможний регіон».

— Інноваційність є визначальною характеристикою сучасних суспільних процесів. Від опанування інноваційними механізмами залежить розвиток України, ведення бізнесу, формування сприятливого інвестиційного клімату. Тож я рада, що багато науковців, студентських колективів та безпосередньо учасників виробництв відгукнулися і презентували свої винаходи, — звернулася директор Департаменту розвитку економіки та сільського господарства ОДА Олександра Хомик до учасників заходу.

Олександра Хомик зазначила, що в поточному році на конкурс подано 12 робіт у чотирьох номінаціях. Після розгляду поданих інноваційних розробок члени конкурсної комісії вирішили:

у номінації «Технічні та технологічні новації»:

— переможець: «Виробництво безкорпусного електротранспорту модульного типу» (Національний університет «Чернігівська політехніка»);

— 2-е місце: «Універсальний двоканальний прилад РП2-М» (ПП НВФ «Регмік»);

— 3-є місце «Енергозберігаючий похилий конвеєр для прибирання гною» (ВП «Національного університету біоресурсів і природокористування України» «Ніжинський агротехнічний інститут»).

У номінації «Агроінновації»:

— переможець:«Біологічний консервант Субтікон – ефективний засіб для підвищення якості та терміну зберігання плющеного вологого зернофуражу» (Інститут мікробіології та агропромислового виробництва НААН);

— 2-е місце: «Новий штам Trichoderma viride - ефективний засіб захисту сільськогосподарських рослин від збудників хвороб та підвищення їх продуктивності» (Інститут мікробіології та агропромислового виробництва НААН);

— 3-є місце: «Електромагнітний стимулятор посадкової картоплі» (ВП «Національного університету біоресурсів і природокористування України» «Ніжинський агротехнічний інститут»).

У номінації «Електронні та інформаційно-цифрові технології:

— переможець: «Програмно-апаратний комплекс психофізіологічної діагностики «Психолот-1» (ТОВ «НВП «Метекол»);

— 2-е місце: «Геоінформаційна система мережі зовнішнього освітлення міста Чернігова - GIS_LNChe» (Національний університет «Чернігівська політехніка»).

У номінації «Соціально-економічні технології:

— переможець: «Екоосвітній онлайн – простір «Ceres Hub» (Національний університет «Чернігівська політехніка»).

Учасники заходу відзначили велику суспільну значущість конкурсу та висловили подяку облдержадміністрації за увагу до розробників інноваційних технологій.

— Заохочення інноваційної діяльності, популяризація та просування на ринок інноваційних розробок — це велика справа, яку потрібно робити об’єднавши сили державних органів, громадськості та науковців. Вважаю, що такі конкурси є ефективними для розкриття наукового потенціалу як молоді, так і досвідчених науковців, — зазначив учасник конкурсу, доктор технічних наук, заступник директора з науки ТОВ «НВП «Метекол» міста Ніжина Микола Миколайович Будник.

Підбиваючи підсумки зустрічі, очільниця Департаменту розвитку економіки та сільського господарства ОДА подякувала всім учасникам та повідомила, що в наступному році планується проведення конкурсу «Chernihiv Innovation Challenge» (Чернігів іновейшн челендж). Тож вона запрошує всіх і надалі розробляти та презентувати свої нові розробки та ідеї.

Також цього дня учасників конкурсу привітали артисти Чернігівського обласного філармонійного центру.

Довідково. Учасниками конкурсу «Краща інноваційна розробка» можуть бути: науковці, інженерно-технічні працівники та винахідники. До участі приймаються інноваційні розробки (винаходи), розроблені за останні 5 років, що впроваджені у виробництво або знаходяться на стадії розробки. Участь у конкурсі безкоштовна.

Склад конкурсної комісії формується із представників органів влади, громадських та наукових організацій, вищих навчальних закладів, підприємств.

Конкурсні роботи приймаються за такими номінаціями: технічні та технологічні новації, агроінновації, електронні та інформаційно-цифрові технології, соціально-економічні технології, молодіжні новації.

З метою популяризації інноваційних розробок серед підприємців області формується каталог з конкурсних робіт. У ньому розміщено короткий опис конкурсних робіт, інформацію про розробників та контакти.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини