Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 15:10:31

42-річного чернігівця засуджено до 1 року позбавлення волі за те, що намагався викрасти маленьку дівчинку

24.12.2020   07:48Агенцiя

21 грудня Чернігівський районний суд оголосив вирок мешканцю м.Чернігів 1978 р.н., який підозрювався в тому, що 16 травня 2020 року намагався викрасти з вулиці малолітню дівчинку 2012 року народження.

Згідно встановлених обставин правопорушення, яке було кваліфіковане за ч.3 ст.15 ч.2 ст.146 КК України (не-закінчений замах на незаконне позбавлення волі або викрадення людини щодо малолітнього або з корисливих мотивів.
Дані дії караються обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк) підозрюваний близько 16.30 годин 16.05.2020, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, проїжджаю-чи по вул.Чернігівській у с.Довжик Чернігівського району, у напрямку с.Мохнатин за кермом автомобіля ВАЗ 2102, маючи умисел на викрадення малолітньої, шляхом поміщення останньої до салону зазначеного автомобі-ля, зупинив вказаний транспортний засіб неподалік одного з приватних будинків, де перебувала в той час непо-внолітня 2012-го року народження.
Після цього чоловік вийшов з транспортного засобу і, підійшовши до дівчи-нки взяв її за руку та почав насильно, проти її волі вести до салону автомобіля, проте не вчинив усіх дій, які вважав необхідними для доведення злочину до кінця, з причин, що не залежали від його волі, а саме був помі-чений сторонньою особою.

Допитаний в судовому засіданні підозрюваний свою вину не визнав, пояснивши, що в с.Довжик, в день скоєння інкримінованого йому  правопорушення перебував в гостях у знайомих, де вживав алкогольні напої. В той же час всі допитані в суді свідки, вказували на нього, як на особу, яка намагалася здійснити інкриміновані йому дії.

На час розгляду судового провадження чоловіку було обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту, його суд першої інстанції вирішив залишити без змін до набрання вироком законної сили. Покарання призначене судом першої інстанції - позбавлення волі строком на 1 рік.

Враховуючи м’якість вироку прокурором буде подано апеляційну скаргу.

Примітка: в Єдиному державному реєстрі судових рішень дана справа значиться під номером 748/1463/20.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини