Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 10:54:10

Підвели підсумки Конкурсу молодіжних проектів "Ніжин – молодіжна столиця Чернігівщини"

23.12.2020   10:37Агенцiя

22 грудня були підведені підсумки Конкурсу молодіжних проектів «Ніжин – молодіжна столиця Чернігівщини», організатором якого став відділу у справах сім’ї та молоді виконавчого комітету Ніжинської міської ради.

Його метою було виховання активної громадянської позиції у молоді, залучення до практичного вирішення актуальних соціальних проблем Ніжинської МОТГ, підтримка та розвиток дослідницької і проектної діяльності обдарованої молоді.

. Конкурс відбувається вдруге, та вже є, чим пишатися, адже молодь подала цього року більше проектів, ніж було у 2019 році. Та й якість конкурсних проектів була вищою, за словами членів конкурсної комісії.

Роботи приймалися за номінаціями:

- «Розумному місту – креативна молодь» (проекти, пов’язані з вирішенням повсякденних проблем міста технологічним, розумним шляхом, ярмарки молодіжних ідей, наукові пікніки, виставки інноваційних проектів та інше);

- «Ніжин – місто відкрите, творче, толерантне» (соціальні, волонтерські, благодійні проекти, проекти спрямовані на духовний та естетичний розвиток молоді, впровадження нових форм організації змістовного дозвілля молоді, проведення культурно-масових заходів та інше);

- «Патріотичний Ніжин» (проекти у напрямку національно-патріотичного виховання молоді, утвердження громадянської позиції, підвищення рівня правової свідомості, популяризація та відродження старовинних українських та козацьких традицій та інше);

- «Рідному Ніжину – сталий розвиток» (проекти та програми міського розвитку, реформування місцевого самоврядування, енергоефективність міста, раціональне використання міського простору, розвиток муніципальної та туристичної інфраструктури, екологічні аспекти розвитку міських територій та інше);

- «Ніжин – територія успішної кар’єри» (бізнес-проекти, стартами, проекти, спрямовані на створення умов для професійного розвитку молоді, розвиток підприємницької ініціативи та створення власного бізнесу в молодіжному середовищі, розширення можливостей працевлаштування і побудови успішної кар’єри, програмування, ІТ-технологій та інше);

- «Здоровий Ніжин – здорова нація!» (проекти, спрямовані на популяризацію здорового способу життя, здорового харчування, боротьбу зі шкідливими звичками та інше).

Переможцями було визнано 5 проектів:

- “Save Our Planet”, автор Коломійченко Катерина
Номінація «Розумному місту – креативна молодь».

- Курс домедичної підготовки «Знай, вмій, врятуй», автор Щокіна Віта
Номінація «Здоровий Ніжин – здорова нація!».

- «Стань помітним», автор Бутенко Світлана.
Номінація «Ніжин – місто відкрите, творче, толерантне».

- Створення образів рідного міста пером та пензлем, автори Ареф’єва Софія, Ольхович Анастасія.
Номінація «Ніжин – місто відкрите, творче, толерантне».

- «ЕКО-ArtНіжин», ГО «Лабораторія Ініціативної Молоді».
Номінація «Рідному Ніжину – сталий розвиток».

Автори проектів отримали матеріальну підтримку в рамках реалізації міської цільової програми «Молодь Ніжинської міської територіальної громади» для втілення проектних ідей.    

Відділ у справах сім’ї та молоді виконавчого комітету Ніжинської міської ради

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.