Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 17:45:00

Важливі питання для представників малого та середнього бізнесу Чернігівщини обговорили на круглому столі

17.12.2020   11:02Агенцiя

Сформулювати пропозиції щодо вдосконалення законодавства у сфері підприємницької діяльності. Обговорити використання розрахункових апаратів з початку 2021 року та механізми підтримки малого та середнього бізнесу в умовах карантинних обмежень.

Такі завдання перед собою ставили учасники круглого столу, який відбувся 16 грудня у Центрі підтримки підприємництва, створеного на базі Агенції регіонального розвитку Чернігівської області.

В обговоренні взяли участь заступник голови Чернігівської ОДА Олександр Савченко, представники бізнесу та громадськості. Організатор круглого столу - Департамент розвитку економіки та сільського господарства ОДА.

- Одним із пріоритетів облдержадміністрації є проведення активного діалогу з підприємцями, їх громадськими об’єднаннями та створення нових робочих місць, — зазначив Олександр Савченко. Також він повідомив, що вже прийнята обласна Програма розвитку малого та середнього бізнесу, який фактично є фундаментом регіонального розвитку.

В області працюють 6,4 тисячі підприємств та 36 тисяч фізичних осіб-підприємців малого і середнього бізнесу, у яких працюють понад 150 тисяч працівників.

Наразі в обласній раді на затвердженні проєкт програми «Чернігівщина конкурентоспроможна». Також за словами Олександра Савченка особлива увага приділяється залученню інвестицій, як державних, так і міжнародних.

Спеціалісти Головного управління ДПС у Чернігівській області проінформували представників бізнесу про зміни в законодавстві стосовно застосування РРО з 1 січня 2021 року, порядок реєстрації та використання програмних реєстрів розрахункових операцій. Підприємці відмітили, що позитивним є відтермінування обов’язкового використання касових апаратів для фізичних осіб-підприємців II-IV груп, скасування норми про так званий кешбек, зменшення переліку ризикових видів діяльності.

Також учасники заходу обговорили механізми підтримки суб’єктів малого та середнього підприємництва в умовах карантинних обмежень. Спеціалісти Головного управління ПФУ в Чернігівській області роз’яснили положення Закону України «Про соціальну підтримку застрахованих осіб та суб’єктів господарювання на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2». Так, наймані працівники та фізичні особи-підприємці можуть отримати одноразову матеріальну допомогу у розмірі 8 тисяч гривень. Для цього необхідно заповнити заяву на порталі електронних послуг або скористатися мобільним додатком Дія.

Підприємці, які взяли участь в обговоренні, запропонували на наступну зустріч запросити народних депутатів від Чернігівщини, щоб обговорити з ними проблемні питання, які потребують вирішення на законодавчому рівні. Також вони запропонували створити робочу групу, яка б покращила взаємодію між представниками бізнесу, обласною владою та профільними Міністерствами.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.