Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 19:57:36

ІІ пленарне засідання перша сесія Чернігівської районної ради: затвердили Регламент

12.12.2020   10:51Агенцiя

10 грудня поточного року, під головуванням голови Чернігівської районної ради Миколи Силенка відбулось ІІ пленарне засідання перша сесія Чернігівської районної ради VIII скликання.

В роботі брали участь 51 депутат районної ради із 54 депутатів від загального складу.

Спершу депутати районної ради узгодили та затвердили порядок денний пленарного засідання, доповнивши його двома питаннями та перейшли до їх розгляду.

Депутати одноголосно затвердили Регламент Чернігівської районної ради VIII скликання, Положення про постійні комісії районної ради та Положення про президію райради.

Далі депутати утворили постійні комісії та Президію районної ради, затвердили їх персональний склад. Депутатами також затверджена структура виконавчого апарату районної ради та його чисельність.

У зв’язку з набуттям чинності Закону України № 1009-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування та районних державних адміністрацій» на засіданні районного представницького органу прийняті рішення про реорганізацію Ріпкинської, Куликівської, Козелецької та Городнянської районних рад Чернігівської області шляхом приєднання до Чернігівської районної ради.

Відповідно до даних рішень буде розпочата процедура припинення вищезазначених юридичних осіб шляхом реорганізації через приєднання до Чернігівської районної ради Чернігівської області, а Чернігівська районна рада відповідно виступить правонаступником всього майна, прав та обов'язків реорганізованих районних рад та даних юридичних осіб.

Також депутати районної ради одноголосно погодили додатково включені питання, а саме:
- надання згоди на безоплатну передачу у спільну власність територіальних громад сіл, селищ Чернігівського району зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області обладнання для Халявинської амбулаторії загальної практики сімейної медицини;
- надання згоди на безоплатну передачу у спільну власність територіальних громад сіл, селищ Чернігівського району зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області автотранспорту.

На завершення роботи пленарного засідання голова Чернігівської районної ради Микола Силенко повідомив депутатів ради, що відповідно до Закону України «Про запобігання корупції» та Виборчого кодексу України депутати зобов’язані впродовж 15 днів з дня набуття повноважень депутата районної ради подати електронну декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій місцевого самоврядування за 2019 рік за формою, що визначена Національним агентством з питань запобігання корупції.

Вже після завершення ІІ пленарної частини першої сесії районної ради депутати виявили бажання зібратися на організаційно-ознайомче засідання постійних комісій районної ради, яке всі комісії провели успішно та результативно, обравши на засіданнях секретарів комісій.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.