Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 09:36:41

На конкурсі "Створюй із Суспільним" до захисту відібрали 5 проєктів від Чернігівщини

10.12.2020   11:13Агенцiя

7 грудня розпочався захист проєктів «Створюй із Суспільним», що пройшли пітчинги у регіональних філіях Суспільного. До захисту відібрані 133 проєкти з усіх регіонів країни, для всіх регіональних телеканалів Суспільного. З них 5 від Чернігівської області.

З 26 жовтня до 22 листопада тривало приймання заявок на відкритий конкурс ідей «Створюй із Суспільним». Потім регіональні команди Суспільного провели технічний відбір і пітчинг ідей.

Під час фінального етапу — захисту проєктів — автори проєктів захищають власні ідеї перед комісією із центрального офісу Суспільного.

До складу комісії увійшли: член правління, відповідальний за платформу телебачення, Ярослав Лодигін, головний редактор дирекції телебачення Юрій Макаров, генеральна продюсерка регіонального мовлення Марія Фрей, виконавча продюсерка регіонального мовлення Марія Заіченко, директор департаменту маркетингу та реклами Сергій Кривошея, керівниця Координаційного центру мовлення національних меншин Анастасія Гудима та шефредакторка відділу координації соціальних мереж та створення цифрового контенту Маргарита Єрмак.

«По-перше, це знайомство з творчими ідеями й виробничими потужностями в регіонах, підживлення новими проєктами для нашого регіонального мовлення, а по-друге — це тест для всієї компанії. Для мене програма “Створюй із Суспільним” — надихаючий приклад того, що здатен робити наш мовник із повним фінансуванням. За наявності ресурсів ми хочемо розвинути таку співпрацю із творчими командами для усіх наших платформ. Водночас це і процесуальний, і юридичний, і редакційний тест для нашої команди, для системи замовлення загалом. Таку програму в більшому масштабі ми плануємо запускати для усіх наших платформ», — зазначив Ярослав Лодигін.

«Мені пощастило бути присутньою на кількох регіональних відборах, тож маю приємне передчуття нових проєктів. Приємно, що учасники не забувають про національні спільноти, які мешкають у малих містечках, а також згадують про них в історичних контекстах. Це дасть можливість ширше розкрити Україну для глядача», — сказала Анастасія Гудима.

Марія Заіченко зазначила, що більшу частину роботи з відбору проєктів уже провели регіональні команди, та пояснила завдання, яке стоїть перед комісією на захисті.

«На етапі захисту ми можемо побачити інтерес до тем та узагальнити тенденції, аби вони мали однакову представленість у різних регіонах», — розповіла Марія Заіченко.

«Для мене захист проєктів є завжди хвилюючим і дуже відповідальним моментом. Адже, з одного боку — це час, коли ми спілкуємося з найбільш активними й творчими регіональними командами, а з іншого — саме від рішення комісії залежить, підтримає Суспільне реалізацію проєкту чи ні», — зазначила генпродюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.

Оголошення переможців цьогорічного конкурсу ідей «Створюй із Суспільним» заплановано на 25 грудня. Виробництво проєктів здійснять упродовж 2021 року.

Нагадаємо, програма «Створюй із Суспільним» розрахована на проєкти загальною вартістю реалізації від 50 000 до 750 000 грн на один проєкт. Минулого року на відкритому конкурсі відібрали 34 ідеї проєктів для регіонального мовлення, більшість із яких втілюють цієї осені.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.