Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 01:24:59

Чернігів: на міській нараді обговорили виконання депутатських запитів

09.12.2020   11:16Агенцiя

Попередні звіти керівників профільних управлінь міської ради щодо депутатських запитів, поданих на сесійному засіданні Чернігівської міської ради 1 грудня, були заслухані на щотижневій нараді в Чернігівській міській раді 8 грудня.

Зокрема, щодо запиту про ширину проїжджої частини після ремонтних робіт на вул. Льотній керівник управління ЖКГ Ярослав Куц проінформував, що буде ще продовжувати комунікацію з депутатами. Але ширина дороги від бордюру до бордюру там 9,5 м, з них 2,5 м – паркомісця. Всього від пр.. Миру до зупинки вул. Авіаторів – 23 паркомісця. Ширина смуг проїжджої частини – по 3,5 м (ДБН дозволяють і 2,75 м). Після кола до літака – 22 паркомісця (зразу біля кола 7 паркомісць і біля літака – 15). Ширина проїжджої частини – взагалі 4,5 м. Проїжджа частина при ремонті не звужувалася, тому що основа дороги там бетонна і треба було б різати бетон. Тому бортовий камінь поставили в тих же місцях, де він і був. Єдине – раніше проїжджа частина була більше 4 м, а зараз вона 3,5 за рахунок того, що додали паркомісця. Цього достатньо – тим більше, що там тролейбуси не ходять. Зробити ширше – завтра там будуть «літати» на великій швидкості й це потягне за собою нову низку проблем.

По кількох запитах щодо адресної програми встановлення в місті майданчиків з напівзаглибленими сміттєвими контейнерами загальний підсумок став таким. Для кращої логістики у вивезенні сміття ці контейнери встановлюються порайонно. Поки невідомо, на скільки нових майданчиків буде виділено коштів у бюджеті наступного року, але очевидно, що в першу чергу потрібно до оснастити ними райони Доценка і Рокоссовського, де їх залишилося добудувати всього близько 10. І далі треба буде дивитися, який район брати наступним. У пріоритеті будуть ті райони, де більше мешканців.

По запиту щодо встановлення пристроїв примусового зниження швидкості біля дошкільних навчальних закладів № 43, № 45, ліцею № 22, вздовж будинків по Проспекту Перемоги 162-168 керівник управління ЖКГ проінформував, що в наступному році вони заплановані і з початком ремонтного сезону будуть зроблені.

Те саме – по депутатському запиту про облаштування огорожі вздовж дороги, яка проходить біля дошкільного навчального закладу № 10 по вул. Дмитра Самоквасова,14 з метою збереження життя та здоров’я вихованців закладу освіти. Як уточнив Ярослав Куц, там потрібно близько 50 м огорожі.

Позитивне рішення і в питанні про освітлення ділянки дороги від вул. Савчука до Кордівки (поворот від школи мистецтв за адресою вул. Молодчого, 2), про яке на сесії теж був депутатський запит. Зараз там повністю відсутнє будь-яке освітлення. Думка міського голови – це однозначно потрібно зробити. Оскільки йдеться і про встановлення стовпів, до практичного виконання цих планів перейдуть після зими.

У той же час, профільне управління заперечує проти виконання запиту щодо встановлення світлофору в районі Бабровиця на роздоріжжі вул. Кленової та вул. Шевченка (поворот на «Яцево»). Раніше таку пропозицію вже розглядала і не підтримала міська Комісія з питань безпеки дорожнього руху. На думку фахівців, світлофор саме у цьому місці може створити навіть додаткову небезпеку.

З приводу запиту щодо відсутності паркової зони в мікрорайоні Масани, пов’язаною з великою кількістю забудови багатоповерхових житлових будинків керівник управління доповів, що в сосновому гаї на Масанах буде проектуватися парк – зелена зона з можливим розміщенням там скейт-парку.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.