Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 18:54:01

Про вдосконалення та оптимізацію мережі ЦНАПів на Чернігівщині

28.11.2020   13:20Агенцiя

Реформа децентралізації та адміністративно-територіального устрою передбачає реформування системи надання адміністративних послуг.

Йдеться про оптимізацію діяльності мережі Центрів надання адміністративних послуг задля забезпечення безперебійного процесу надання адміністративних послуг, наближення послуг до мешканців громад через утворення таких центрів в органах місцевого самоврядування.

Як триває передача ЦНАПів від РДА до ОТГ обговорили під час онлайн-наради 26 листопада. У заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Олександр Савченко, державний експерт групи розвитку мережі та підвищення  якості  надання публічних послуг Міністерства цифрової  трансформації України Світлана Здрилюк, старший експерт напряму з покращення якості надання адміністративних послуг для населення Програми "U-LEAD з Європою" Ольга Калініченко, представники райдержадміністрацій та органів місцевого самоврядування.

Керівники РДА та громад поінформували про ситуацію з модернізацією центрів надання адмінпослуг, обговорили досягнуті результати, наявні проблеми, а також запропонували шляхи їх вирішення.

На даний час в області працює 29 ЦНАПів. З них 17 створені в органах місцевого самоврядування, 12 - функціонують в райдержадміністраціях, 10 з яких потребують трансформації в центри надання адмінпослуг органів місцевого самоврядування у найкоротші строки. Зокрема у пілотному проєкті щодо трансформації працюють шість РДА – Бахмацька, Борзнянська, Корюківська, Менська, Сновська, Талалаївська. За підтримки Програми «U-LEAD з Європою найближчим часом відкриються чотири ЦНАПи у Городнянській, Ічнянській, Носівській та Сосницькій ОТГ, в яких, відповідно, припинять свою діяльність центри при райдержадміністраціях.

- Можливість отримання якісних адміністративних послуг кожним жителем області не залежно, де він проживає, у місті чи у селі - це одне з ключових завдань децентралізації. Трансформуючи районні центри надання адміністративних послуг важливо врахувати рекомендації експертів щодо безбар'єрності, прозорості та доступності приміщень. Крім того, райдержадміністраціям та органам місцевого самоврядування варто вжити заходів щодо працевлаштування адміністраторів ЦНАПів РДА, які мають досвід роботи у цій сфері, - зазначив Олександр Савченко.

Крім цього, за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" в області найближчим часом очікується відкриття центрів надання адмінпослуг ще у 6 громадах (Батуринській, Іванівській, Линовицькій, Новобілоуській, Плисківській, Холминській).

На території 24 новостворених територіальних громад питання створення центрів надання адміністративних послуг є відкритим.

Довідково:
Постановою Верховної ради України від 17  липня 2020 року №807-IX «Про утворення та ліквідацію районів» (підпункт 25 п. 1) на території Чернігівської області утворено 5 нових районів, замість 22 існуючих.
Розпорядженням Кабінету Міністрів  України від 12 червня  2020 року № 730 «Про  визначення адміністративних  центрів  та  затвердження територій територіальних громад Чернігівської області» на території області визначено  57 територіальних громад.
Прикінцевими положеннями законопроєкту №2679, який Верховна Рада прийняла в цілому, визначено обов’язкове поетапне створення ЦНАП в усіх громадах, а першочергово - у всіх «старих» районних центрах (тобто ліквідація ЦНАП РДА та відкриття ЦНАП ОМС).


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини